Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.07.2009.

Na startu krajiški derbi

Nova prvoligaška uzbuđenja počinju 15. avgusta, a za razliku od prethodne sezone, liga broji 14 klubova. Povratnik u elitu Srpske je Sloga iz Trna kao najbolja ekipa drugoligaškog Zapada, dok će odluka o učešću Romanije ili Napretka, kao predstavnika Druge lige Grupa Istok biti poznata sljedeće sedmice.

 

Žrijebom u Banjoj Luci dodijeljeni su takmičarski brojevi sljedećim redoslijedom: 1. Sloga (D), 2. Drina HE, 3. Sloboda, 4. Sutjeska, 5. Radnik, 6. Proleter, 7. BSK, 8. Mladost, 9. Famos, 10. Romanija/Napredak, 11. Ljubić, 12. Kozara, 13. Drina (Z), 14. Sloga (T).

 

Jedan od najzanimljivijih susreta prvog kola igra se u Novom Gradu, gdje će Sloboda dočekati starog znalca iz Gradiške, Kozaru, koja po mnogima ima ulogu favorita broj jedan kad je u pitanju borba za plasman u viši rang takmičenja.

 

- To je uvijek derbi, nikad se ne zna ko može pobijediti. U zadnje vrijeme i oni su nama uzimali bodove na našem terenu, baš kao što smo mi to činili u Gradišci. Jedan trenutak može da odluči pobjednika - svjestan je trener Slobode, Milorad Inđić.

 

Sličnog mišljenja je i Vinko Marinović, strateg Kozare.

 

- Prva utakmica u prvenstvu uvijek je neizvjesna, a ako se zna da na početku igramo sa Slobodom,

tim prije. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, ali tradicija i ime nalažu da Kozara uvijek teži pobjedi - kaže Marinović.

 

Dosta fudbalske vatre očekuje se i u Doboju, gdje će uvijek neugodna Sloga dočekati novog-starog prvoligaša i imenjaka, Slogu iz Trna.

 

- Novu sezonu želimo otvoriti pobjedom, a na putu do tog cilja očekuje nas povratnik u ovaj rang takmičenja, koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu. Ipak, činjenica da igramo pred svojom publikom daje nam za pravo da se nadamo uspjehu, jer dobar start u Prvenstvu pozitvno utiče na igrače, zato je važno odmah upisati tri boda - kazao je Zlatko Spasojević, trener dobojske Sloge.

 

S druge strane, njegov kolega na klupi povratnika u elitni rang takmičenja Milan Vujasin očekuje tešku utakmicu na "Lukama".

 

- U svaku utakmicu ulazimo s namjerom da se nadigravamo, a tako će biti i s Dobojlijama. Ipak, to je dosta lakše reći nego uraditi, ali smtaram da nema razloga da se ne nadamo pozitivnom rezultatu. Imamo mladu ekipu, koja je željna dokazivanja - istakao je Milan Vujasin, šef struke Sloge iz Trna.

 

 Đorđić predsjednik Konferencije

Slobodan Đorđić, dugogodšnji fudbalski radnik iz Bijeljine, novi je predsjednik Konferencije klubova Prve lige RS. On je na toj dužnosti zamijenio Mirka Lukića iz Šamca, koji je u protekle dvije godine predsjedavao ovim tijelom.