Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.07.2009.

Erbez spremio taktiku

Fudbaleri Slavije, nakon veličanstvene pobjede nad Alborgom, večeras će ugostiti aktuelnog osvajača slovačkog kupa, ekipu Košica Biće to novi izazov za stratega "plavo-bijelih", Zorana Erbeza, ali i za njegove izabranike. Za protivnika ponovo imaju tim od respekta, koji je na startu domaćeg prvenstva ostvario po jednu pobjedu, poraz i remi. Iako je Slavija pokazala svoju veličinu s Dancima, Erbez poziva na oprez.

 

- Uspjeh s Alborgom smo zaboravili. Ponovo nas očekuje jak protivnik i u večerašnji meč ulazimo hladne glave. Nakon pregledanih video-materijala i analize uvidjeli smo da Košice forsiraju pas igru, a najopasniji su na špic poziciji. Na osnovu toga smo i spremali taktiku za okršaje sa Slovacima. Njihova igra zaslužuje maksimalan respekt, ali i veoma disciplinovanu i požrtvovanu igru mog tima. Ulogu favorita i ovaj put ćemo prepustiti svom protivniku, a mi bismo bili prezadovoljni i minimalnom pobjedom, po mogućnosti bez primljenog gola. Mislim da će putnika u narednu rundu odlučiti revanš meč - rekao je Erbez.

 

Prema njegovim riječima, snaga Slavije leži u jakom kolektivu, a ohrabrenje je činjenica da su svi igrači zdravi i maksimalno motivisani.

 

- Pod znakom pitanja bio je samo Đermanović, kome je polomljen nos u meču s Alborgom, ali prema ocjeni ljekara, biće spreman za večerašnju utakmicu. Zdravstveni bilten ostalih igrača je pozitivan. Atmosfera u ekipi je odlična i nadam se da će naša prepoznatljiva timska igra biti naš najveći adut. Prije sedam dana smo imali ogromnu podršku s tribina i koristim priliku da još jednom zahvalim svim navijačima i ujedno ih pozivam da i s Košicama budu naš dvanaesti igrač - kaže Erbez.

 

Za ekipu Košica igraju tri fudbalera iz Srbije, od kojih je prvo ime mladi reprezentativac Nemanja Matić, koji će propustiti večerašnji meč zbog povrede. Tu je još njegov prezimenjak Uroš te Marko Milinković, a mrežu Slovaka brani bivši golman Posušja Nikola Šreng. Dobra vijest za Slaviju je što je mladi reprezentativac Gruzije Levani Kutalija odlučio da ne mijenja sredinu. Kutalija je ranije najavio da je moguć rastanak sa "sokolovima", ali nakon odličnih partija s Alborgom, odlučio je da i dalje ostane vjeran svom klubu, bez obzira na to što je ove sedmice imao konkretne ponude iz Crvene Zvezde i zagrebačkog Dinama.