Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.07.2009.

Turković: Spustićemo loptu Šveđanima

Nogometaši Sarajeva otputovali su za Švedsku, gdje sutra imaju okršaj sa Helsingborgom. U taboru bordo tima vlada optimizam, koji dijeli i pomoćni trener Almir Turković.

 

- Ja vjerujem u ove momke. Dobro su radili kroz cijeli tok priprema i sada to dokazuju kroz utakmice. Mi smo protiv Trnave bili autsajderi i skoro su nas svi otpisali, ali na kraju smo izašli kao pobjednici i dokazali da smo bolji tim".

 

Potom se okrenuo narednom protivniku i rekao nam kako vidi igru švedske ekipe.


- Gledao sa Helsingborg i mogu reći da su dobra ekipa, puno trče i dobro su spremni, ali im je mana što su tehnički slabi. Mi tu vidimo svoju šansu, gdje ćemo im pokušati spustiti loptu na zemlju. Oni se isto oslanjaju na duge lopte u šesnesterac, gdje idu na Larsona, što nećemo dopustiti, jer tu imamo fenomenalne Torlaka i Maksumića".


Nakon što je sa klubom otišao i Milan Muminović, koji je imao problema sa pasošem, vratio je još veći optimizam u klub sa Koševa.


- Sigurno je da ćemo biti jači sa Milanom, on je jedan fenomenalan igrač i zna proturiti loptu. Najbolje je to osjetio Ivica Kralj kada mu je zakucao loptu u mrežu"zaključio je Almir Turković.