Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.07.2009.

Željo na evropskom putu

Sarajevski fudbalski klub Željezničar u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama i novim rukovodstvom. O planovima premijerligaša sa Grbavice danas su u Plavom salonu govorili čelnici Želje.Povratkom Sabahudina Žuje na mjesto predsjednika plavih sa Grbavice u klub se na mjesto generalnog menadžera vratio trofejni trener Amar Osim, a Željo polako počinje slagati ekipu koja ima dugoročne ciljeve.

 

- Izrazio bih zadovoljstvo do sada postignutim, iako smo imali jako malo vremena da bi nešto više mogli napraviti. Još se uvijek nalazimo u fazi rekonstrukcije, a plan nam je da u naredne tri godine uspijemo izboriti učešće u evropskim takmičenjima, ali da tamo ne budemo samo prolaznici. Biće potrebno dosta strpljenja da bi se zadati ciljevi i ostvarili jer pred nama je dug put. Najbitnije od svega je da se interes za utakmice Željezničara polako vraća“, rekao je predsjednik sarajevskih plavih Sabahudin Žujo.


Da interes za Želju medu navijačima raste, potvrdio je i direktor kluba sa Grbavice Džemaludin Muharemović.

- Jučer smo u terminu od 9 do 17 sati prodali više polugodišnjih i godišnjih ulaznica nego u cijeloj protekloj sezoni. Rezultati našeg rada polako stižu, a aktivnosti su nam ubrzane pred početak sezone. Imamo novi dizajn sportske opreme, a planiramo napraviti još mnogo toga na području xafsinga“, kazao je Muharemović.


Što se takmičarskog dijela tiče, trener Amar Osim istakao je da je mjesec dana premalo vremena da bi se napravile neke radikalnije promjene.


- Od kluba nam je omogućeno da imamo optimalne uslove za pripreme i to je veoma bitno uoči početka sezone. Ipak, rekao bih da je mjesec dana prekratak vremenski period da bi se napravilo nešto više. Ono što je za sada najpozitivnije jeste činjenica da igrači osježaju da im se poklanja više pažnje, a to je najbitnije“, rekao je Osim.Kapiten Želje Cocalić potvrdio je bolje uslove i pozitivniju atmosferu u ekipi u odnosu na prošlu sezonu.


- Sada izgledamo mnogo ozbiljnije u odnosu na sezonu iza nas. Također mislim da smo i kvalitetnija ekipa, ali to će sve vrijeme pokazati“.