Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

30.07.2009.

Optimizam i pored poraza

Za razliku od prvog meča u Kolašinu, u kojem su uvjerljivo poraženi (58:73), naši košarkaši su u drugom duelu protiv domaće selekcije Crne Gore odigrali mnogo bolje, ali nedovoljno da izbjegnu novi poraz (71:76). No, u našem stručnom štabu zadovoljni su načinom na koji je naš tim odgovorio favoriziranim domaćinima.


- Odigrali smo mnogo bolje, rekao bih baš onako kako smo trenirali i kako moramo igrati. Povećali smo agresivnost, koja je izostala u prvom meču, i skoro do samog kraja bili smo u poziciji da pobijedimo - kaže pomoćni trener naše reprezentacije Marko Trbić te ističe da je domaćima, očito, bilo veoma važno da dobiju i ovu utakmicu.


- Podatak da su domaći izveli 38, a mi samo 16 slobodnih bacanja dovoljno govori da kriterij suđenja, pogotovo u finišu, blago rečeno, i nije bio ujednačen. I pored toga, mi smo bili u vodstvu, na momente i sa 15 poena razlike, sve do početka četvrtog perioda. Tada smo, zbog pet ličnih grešaka, ostali bez visokih igrača Varde, Jazvina i kapitena Bajramovića, nakon čega se više nismo mogli oduprijeti i uslijedio je poraz. Ne smijemo, međutim, biti razočarani, jer ako budemo igrali u baražu kao u drugom meču protiv Crne Gore, mislim da nećemo imati problema protiv Portugala i Belgije - kaže Trbić.


Naši reprezentativci zaputili su se nazad, u Zenicu, odmah poslije utakmice, koja je bila posljednji test pred start baraža, 5. avgusta u Portugalu.