Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

31.07.2009.

Potvrđeni učesnici 41. TV turnira šampiona u Doboju

Sve ekipe su potvrdile dolazak i što se toga tiče, 41. međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2009" mogao bi da počne. To je na konferenciji za novinare izjavio predsjednik Izvršnog odbora Organizacionog odbora ove sportske manifestacije Enes Suljkanović.

 

- Turnir će se održati od 11. do 15. avgusta, dakle, nešto ranije nego što je to uobičajeno. Poštovali smo obaveze njemačkog predstavnika Nordhorna, lanjskog pobjednika, kako bi bio u prilici da brani osvojeni trofej - rekao je Suljkanović.

 

Pripreme su uglavnom obavljene, a najveći problem i dalje predstavlja smještaj ekipa, jer hotel "Bosna" u Doboju još uvijek nije rekonstruisan. Zbog toga sve ekipe, izuzev Nordhorna koji će boraviti u dobojskom "Integralu" i skopskog Vardara, koji će biti smješten u obližnjem motelu "Split", biće smještene u Banji Vrućici kod Teslića.

 

- Opštinske strukture nastojaće da se to stanje popravi, da pronađu investitora i potencijalnog izvođača radova da se konačno taj hotel sredi. Osim toga, Skupština opštine donijela je odluku da se u Doboju gradi sportsko-rekreativni centar sa dvoranom i hotelom. Danas je sprovedena tenderska procedura za izradu idejnog projekta izgradnje tog centra - objasnio je Suljkanović.

 

Za organizaciju turnira opština Doboj izdvojila je 120.000 maraka.

 

- Očekujemo i veliku pomoć Vlade Republike Srpske, koja se uvijek u tom smislu odazivala i bila jedan od glavnih sponzora za naš turnir. Mislimo da ćemo i ove godine uspjeti da se finansijski "pokrijemo". Lani smo zbog jubilarnog turnira imali više troškova, doveli smo jake ekipe, tako da ove godine nismo bili u stanju da to ponovimo i ova manifestacija je kvalitetno slabija. Ali, nadam se da će ljubitelji rukometa opet uživati - smatra Suljkanović.

 

Od ovog turnira koristi će imati i Sloga.

 

- Neke ekipe spremne su da uzvrate gostoprimstvo. Konkretno, riječ je o Paoku iz Soluna i skopskom Vardaru, kod kojih će Dobojlije ići na pripreme u zimu, kao i o Vaker Tunu, gdje će "zimovati" - saopštio je sekretar Organizacionog odbora turnira Alen Petković.

 

Ekipe su, prema njegovim riječima, već podijeljene u dvije grupe. U prvoj će igrati Nordhorn, Vaker Tun, Vardar i Sloga, a u drugoj Kretej, Budućnost, Bosna i Paok.

 

Pripremajući se za ovogodišnji turnir, rukometaši Sloge otputovali su u četvrtak popodne u Hajdučke vode kod Teslića gdje će raditi idućih sedam dana. U ekspediciji je devetnaest rukometaša među kojima je još jedan novajlija, lijevi bek, dvadesetčetvorogodišnji Aleksandar Beljić, dosadašnji član Proletera iz Zrenjanina.