Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

31.07.2009.

Olimpik spremno dočekuje početak sezone

U prostorijama FK Olimpik održana press konferencija povodom početka Premijer Lige BiH, na kojoj su se okupljenim novinarima obratili potpredsjednik kluba g. Faruk Hadžović, šef struke g. Husref Musemić, kapiten ekipe Muamer Kurto, a pred novinarima su se po prvi put pojavili i golman Dragan Vranić, te novopridošli igrač i nova akvizicija kluba Dragan Đurđević. Prvi se novinarima obratio g. Hadžović, rekavši da je u ovoj sezoni ekipa krenula dosta ambiciozno, dovela dosta novih igrača za koje smatra da su spremni podnijeti napore koje iziskuje takmičenje u Premijer ligi BiH, te obezbijedila optimalne uslove za ekipu što se tiče priprema za nastupe. Ambicije kluba su da postane stabilan premijerligaš.


Husref Musemić se obratio novinarima i rekao da je zadovoljan tokom priprema, te da u sezoni koja dolazi očekuje dobre nastupe svoje ekipe. Što se tiče Premijer lige Musemić je naglasio da prva utakmica sa Modričom je jako važna kako za njega i njegovu ekipu, tako i za dobar i kvalitetan start u najelitnijem takmičenju u BiH. Ipak je naglasio da ekipa Modriče koja dolazi u subotu na Grbavicu, prema njegovim informacijama dolazi u jačem sastavu nego što je bio prošle godine, ali je i istakao da će on sa svojim momcima učiniti sve da dodje do pobjede.


Kapiten ekipe Muamer Kurto se složio sa šefom struke rekavši da se ekipa dosta izmijenila u odnosu na prošlu sezonu, dosta je novih igrača došlo koji su se tokom priprema dobro uklopili, te obećao u ime igrača da će i oni dati sve od sebe na terenu za dobar start prvenstva.


Jučer su novinari po prvi put na konferenciji imali priliku upoznati i golmana Vranića, koji se ekipi priključio na početku priprema i prema pokazanom biće pravo pojačanje za ekipu, jer je čvrsto prigrabio mjesto medju stativama. Vranić se kratko predstavio novinarima rekavši da je zadovoljan prijemom u ekipi i pripremama koje je obavio.


Na kraju ove konferencije novinarima je predstavljen i novi špic napadač u ekipi FK Olimpik. Radi se o Draganu Đurđeviću koji je rođen 18.04.1981. godine, visok 193 cm, težak 88 kg. Igrač koji je nastupao za ekipe Jedinstva, Čukaričkog, dvije godine je bio član ekipe Kazahstan Ordobasi, a u ekipu Olimpika dolazi iz ekipe Jagodine.


- Za Olimpik sam čuo da se radi o jednom organizovanom klubu, sa visokim ambicijama i nakon poziva odlučio sam da se priključim ovom klubu. O šefu struke Musemiću sam čuo sve riječi hvale i biće mi zadovoljstvo raditi pod njegovom palicom.


Utakmica protiv Modriče igra se u subotu sa početkom u 20 sati i 30 minuta. Cijene ulaznica su 5 KM sjever i 10 KM zapad, dok će tribine istok i jug biti zatvorene ovom prilikom