Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

31.07.2009.

Blažević pozvao i Sadovića

Miroslav - Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, proširio je juče spisak igrača za prijateljsku utakmicu s Iranom. Naknadno dodano novo ime za posljednji test pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici je Mirnel Sadović, član austrijskog ligaša SC Magna.

 

- Niko od ranije pozvanih igrača za utakmicu s Irancima nije otpao sa spiska, niti je otkazao dolazak na okupljanje. Naprotiv, očekujem dolazak svih kojima je ranije upućen poziv. Sadovića sam pozvao naknadno jer želim probati što više nogometaša i pojačati konkurenciju u timu pred važne utakmice kvalifikacija. "Sadovića su mi preporučili moji dugogodišnji prijatelji. Njegove igre pratili su moji dečki Ismet Hadžić i Marko Mlinarić. Rekli su mi da je kvalitetan i vrijedan, te sam odlučio da se i sam uvjerim u to, rekao je juče Miroslav - Ćiro Blažević.

 

Sadović je nekadašnji igrač Sarajeva, koji je u karijeri nastupao i za Jermeniju iz Biefilda, te austrijske ekipe Beč, Untersiebenbrun i St. Polten. Okupljanje reprezentacije zakazano je za 10. avgust u Sarajevu. Prijateljska utakmica sa Iranom igra se dva dana kasnije na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo". Biće to posljednja provjera pred gostovanje našeg tima 5. septembra u Jermeniji, te četiri dana kasnije sa Turskom u Zenici.