Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Želji „trica“ sa Bilinog polja

I to se dogodilo. Željezničar je slavio u gostima, i to na Bilinom polju u Zenici na gostovanju kod Čelika. Strijelac jedinog gola na susretu bio je Alen Mešanović. Okupljeni gledaoci na stadionu Bilino Polje vjerovatno su očekivali da će uvodno ispitivanje snaga trajati kratko, ali „ispitivanje pulsa“ između dvije ekipe proteglo se na kompletno prvo poluvrijeme. Čelik i Željezničar su odigrali veoma loših prvih 45 minuta, bez pravih prilika, ali i igre na obje strane.


Najbolju, da ne kažemo jedinu, priliku u prvom dijelu imao je Radovanović, ali je njegov udarac završio na stativi gola domaćina. Drugo poluvrijeme ipak je ponudilo mnogo bolju igru na travnjaku stadiona Bilino polje. Ekipa Željezničara, za razliku od prošle sezone, nije djelovala izgubljeno i nemoćno na gostovanjima, što su na svojoj koži osjetili fudbaleri iz Zenice.


Gol odluke desio se u 74. minuti. Korner je sa desne strane izveo Samir Bekrić, lopta je došla na drugu stativu gdje se našao Alen Mešanović koji je pogodio za veliku radost oko 500 navijača sarajevske ekipe koliko ih je večeras bilo na Bilinom polju.


Čelik je do kraja susreta krenuo nešto ofanzivnije ka golu gostiju, ali to je bilo daleko od dovoljnog da Zeničani dođu do eventualnog gola i preokreta. Željo se zeničkoj publici predstavio u jako dobrom svijetlu i čini se kako su najave novog rukovodstva i stručnog štaba o jednom novom Želji opravdane, ako je suditi po večerašnjoj utakmici barem.


Čelik - Željezničar 0:1 (0:0)


Stadion Bilino polje. Gledalaca 8.000. Strijelac: 0:1 - Mešanović (74).


Žuti kartoni: Deket, Salihbašić, Stojanov, Isaković (Čelik), Culum, Bučan, Cocalić, Mehić (Željezničar).


ČELIK: Bilobrk, Rizvanović, Stojanov, Puzigaća, Salihbašić, Vidović, Jamak (od 71. Isaković), Nikić, Deket, Nemeljaković, Kapetan (od 63. Šišić). Trener: Ivo Ištuk.

ŽELJEZNIČAR: Šehić, Ćolić, Radovanović, Cocalić, Mešić, Muharemović, Culum, Bekrić, Bučan, Bešlija (od 73. Kovačević),  Mešanović (od 77 Mehić). Trener: Amar Osim.