Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

BH fudbaleri raspoloženi u Hrvatskoj

Odigrana četiri susreta 2. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva. U nama najzanimljivijem susretu Šibenik i Osijek su remizirali (2:2), a strijelci za klub iz Krešimirovog grada bili su naši internacionalci Samir Duro i Jusuf Dajić.

 

Domaći Šibenik i Osijek odigrali su veoma dobru utakmicu na Šubičevcu i neriješen rezultat na kraju je i najrealniji ishod. Momčad sa Šubičevca došla je u vodstvo već u 13. minuti preko Dure, a u 40. Dajić je pogodio za sigurnih 2:0. Međutim, gosti iz Osijeka strpljivom igrom uspjeli su izjednačiti. Smanjili su u 53. minuti preko Nikšića, a isti igrač postiže pogodak u sudijskoj nadoknadi vremena za konačnih 2.2.


Dinamo je nastavio sa golijadom i u 2. kolu hrvatskog fudbalskog prvenstva. Ovaj put zagrebački Modri sa 4 gola u mreži ispratili su kući Međimurje. Strijelci za aktuelnog prvaka Hrvatske bili su Kramarić u 15. i 53., te Slepička u 58. i Papadopulos u 80. minuti.


U duelu novih prvoligaša, Istre i Lokomotive, domaćin iz Pule slavio je s 3:1. Strijelci za prvu pobjedu izabranika Elvisa Scorije bili su Šehić u 59. i 68., te Traore u 84., dok je za Lokomotivu pogodio Bule u 73. minuti susreta.