Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Henrik Larsson odlučio završiti karijeru?

Vijest koja nije nešto posebno vezana za BH sport, ali ipak zbog trenutka kad se događa ima izniman značaj za BH sport, odnosno fudbal. Naime, kapetan švedske nogometne reprezentacije, 37-godišnji napadač Henrik Larsson, odlučio je nakon posljednje ozljede reći konačni zbogom profesionalnom nogometu.

 

Tako, barem, tvrdi izvor blizak Larssonu u izjavi za Sportbladet, a nakon što je Larsson u zadnjoj utakmici odigranoj za svoj švedski klub Helsingborg (protiv Sarajeva) slomio čašicu koljena.


- Henrik je i prije ozljede bio 95% siguran da će na kraju ove kalendarske godine, kada završava švedsko prvenstvo, okončati karijeru. Međutim, nakon ove ozljede se odlučio odmah povući - tvrdi neimenovani izvor.


Larssonu, koji je u karijeri imao mnoštvo problema s ozljedama, liječnici su najavili da bi se nakon osam tjedana stanke mogao vratiti nogometu, ali to nije promijenilo njegovu odluku. Ovaj sjajni napadač odlučio je 2006. godine završiti svoju karijeru u švedskoj reprezentaciji. No, nagovorili su ga na povratak, koji se dogodio uoči prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Nakon Eura je Larsson nastavio igrati za Švedsku.


U klupskom nogometu je nastupao za šest klubova, Högaborg, Helsingborg, Feyenord, Celtic, Barcelonu, kratko i Manchester United na posudbi, pa opet za Helsingborg. Najveći je trag ostavio u Celticu, čiji je član bio od 1997. do 2004. godine, a najveći od 16 trofeja koje je osvojio u klupskom nogometu svakako je Liga prvaka s Barcelonom u sezoni 2005/06.

 

Sudeći prema ovome ispada da je oproštajna utakmica ovog uistinu velikog fudbalera odigrana protiv BH predstavnika Sarajeva. Osim toga, bez njega, u revanšu Šveđani će biti značajno oslabljeni, čime se stvaraju velike šanse da bordo momci prođu dalje !!!