Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Do Portugala bez odmora

Nakon dvomeča sa Crnogorcima, bh. košarkaški reprezentativci već dva dana vježbaju u Zenici. Selektor Mensur Bajramović ističe da do polaska u Portugal u utorak ujutro svojim pulenima neće više davati slobodne dane nego će samo dozirati treninge.


- Pokušavamo se dodatno uigrati do odlaska u Portugal, ali i ispraviti neke stvari koje su nam bitne. Dobrodošle su nam protekle dvije utakmice sa vrlo jakom selekcijom Crne Gore, kojoj je, prema mom mišljenju, mjesto na Evropskom prvenstvu, a ne u kvalifikacijama za A-diviziju. Ponovo smo jedan meč odigrali slabo, a drugi mnogo bolje, ali nisam nezadovoljan u cjelini. Ono što nije dobro jeste to što smo pokazali dva različita lica. Takvih perioda je bilo i u drugoj utakmici, u kojoj smo do kraja bili u igri za pobjedu. Pokazalo se da nam nedostaje koncentracije - kaže Bajramović, koji se nada da će ovi problemi u baražu biti prošlost.


Selektor analizira snimke utakmica naših rivala u baražu za Evropsko prvenstvo (Portugal, Belgija). Akcent je u ovom trenutku na Portugalcima, kojima ćemo gostovati 5. avgusta.


- Njihovi porazi u pripremnom periodu ne smiju nas zavarati. Znamo da je Portugal kompaktan tim, koji niz godina igra u skoro nepromijenjenom sastavu. Veoma mnogo igraju na preuzimanje, a i vrlo su precizni šuteri.Najbolju utakmicu, i pored poraza od devet poena razlike, odigrali su protiv jake Italije. No, vjerujem da im možemo parirati čvrstom odbranom i unutrašnjom igrom - kaže Bajramović.   


Počinje prodaja ulaznica


U prostorijama Turističke agencije "Bisstours" u Zenici i Sarajevu te na platou Arene u Zenici danas počinje prodaja ulaznica za utakmice protiv Belgije i Portugala (8. i 14. avgust). Zenica je oblijepljena prigodnim plakatima, na kojima su uslikani reprezentativci Kenan Bajramović i Ivan Opačak. Najveći plakat (3x6 metara) postavljen je na reklamnom tornju KK Čelik, na ulazu u grad iz pravca Sarajeva. Cijena pojedinačnih ulaznica je 7 i 10 KM, a kompleta za obje utakmice 10 i 15 KM.