Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Sarajevo - Sloboda

Tuzlaci igraju na kartu umora svog domaćina

 

Adnan Osmanhodžić ne misli svoju trenersku karijeru graditi na temeljima koje mu je u Slobodi ostavio njegov prethodnik, ujedno i šef, Sakib Malkočević. Novi trener, naime, najavljuje da će Sloboda, umjesto po defanzivnoj igri i čekanju na kontranapade ubuduće, biti prepoznatljiva po otvorenim i napadačkim ambicijama na svakom terenu u BiH. Osmanhodžić će debitovati kao šef stručnog štaba Slobode danas na Koševu protiv Sarajeva, na terenu na kojem je igrao u bordo dresu pet godina i bio ljubimac sarajevske publike.


- Fudbaleri Sarajeva su u evropskim utakmicama potvrdili klasu i to moramo respektovati. Bit će jako teško protiv ekipe koja je već uigrana i ima tri jake međunarodne utakmice ovog ljeta. Što se nas tiče, mi smo spremni. Nećemo se zatvarati, pokušat ćemo parirati rivalu na svim dijelovima terena.Spustit ćemo loptu na zemlju i napadati kad god budemo mogli. Naša je namjera iskoristiti umor igrača Sarajeva nakon utakmice s Helsingborgom i napornog povratka iz Švedske. Priželjkujemo tri, ali bismo bili zadovoljni i s jednim bodom, koji bi bio odličan podstrek za nastavak sezone - izjavio je Osmanhodžić.


On će danas, sve su prilike, moći računati i na Senada Mujića, koji je bio upitan zbog povrede ramena u prijateljskom meču s Tuzlom. Međutim, neće igrati nedovoljno spremni Tarik Okanović koji je, inače, dogovorio produžetak saradnje sa Slobodom. Tuzlaci su rano jutros krenuli za Sarajevo, a u Kladnju će ostati na dnevnom odmoru.

 

Janjoš neće nikoga odmarati

 

Tri dana nakon Helsingborga, fudbaleri Sarajeva prisiljeni su vratiti se premijerligaškoj realnosti. Počinje nova sezona, a na otvaranju na Koševo dolazi Sloboda. Povratak iz Švedske ostavio je dosta umora na igračima, ali trener Mehmed Janjoš smatra da njegovoj ekipi prijeti još jedna, možda i veća opasnost.


- Možda smo malo umorni, ali mislim da je najvažnije izbaciti četvrtak iz glava igrača. Ako budemo mislili na Helsingborg, bit će jako teško. Treba zaboraviti Evropu i okrenuti se utakmici, u kojoj je neuspjeh sve osim pobjede. Nema dilema, moramo ići na pobjedu. Dolazi nam vrlo neugodan protivnik, s trenerom koji se želi dokazati - kaže Janjoš.


Na Koševu večeras neće biti Adisa Jahovića. Napadač Sarajeva dobio je udarac u skočni zglob, ima veliku oteklinu, te ga očekuje strogo mirovanje do utorka. U špicu napada će ga, po svoj prilici, zamijeniti Alen Avdić. Kada je riječ o ostalim fudbalerima, Janjoš nema namjeru ikoga odmarati iako ekipu četiri dana kasnije očekuje težak i važan meč sa Šveđanima.


- Moja je vizija da igraju najbolji. Ako u toku meča budemo imali dobar rezultat, onda ću mijenjati, ali moje je mišljenje da je Sloboda previše dobra ekipa da bismo na nju išli oslabljeni, a večeras moramo osvojiti tri boda - kaže Janjoš.


Govoreći o očekivanjima za sezonu, trener Sarajeva je istakao da je cilj Evropa.


- U svakoj varijanti i sa bilo kakvom ekipom moramo razmišljati o Evropi. Sve drugo je iluzorno. A kojim putem ćemo do Evrope, vidjet ćemo - kaže Janjoš.


Trener Sarajeva nastavit će tradiciju davanja šansi mladim snagama. Tako će se večeras na klupi ekipe prvi put naći juniori Kadić i Šehović.


- Ostat ćemo vjerni našim mladim snagama. Ne smijemo ih zapostavljati, jer je u njima budućnost - kaže Janjoš.


Sarajevo - Sloboda


Stadion "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu. Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka). Pomoćnici: Dario Tepavčević (Laktaši), Almir Čišić (Mostar).

SARAJEVO: Alaim, Rizvanović, Belošević, Torlak, Džakmić, Dudo, Muminović, Maksumić, Avdić, Janjoš, Hadžić. Trener: Mehmed Janjoš.

SLOBODA: Mujkić, Krasić, Memišević, Crnogorac, Rekić, Malkić, Hasić, M. Mujić, Sarajlić, Bekić, S. Mujić (Slomić). Trener: Adnan Osmanhodžić.