Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Vladavić povrijedio skočni zglob

Admir Vladavić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine u sinoćnjem susretu protiv Laska povrijedio je skočni zglob desne noge i upitan je njegov nastup za Red Bull Salzburg u revanš meču 3. pretkola Lige prvaka koji će Bikovi igrati u utorak protiv Dinama u Zagrebu. Naš internacionalac povredu je zaradio u 30. minuti, ali je u igri ostao još pola sata. Za sada nije poznato koliko će Vladavić pauzirati, a stvari će biti jasnije sutra ujutro kada će uraditi magnetnu rezonancu.


„Sumnjam da sam nategnuo ligamente i da neću moći putovati u Zagreb, ali vidjećemo još sutra“, potvrdio je Vladavić za SportSport.ba.

 

- U jednom duelu, protivnički igrač me gurnuo s leđa, a u padu sam špicom kopačke zakačio za umjetnu travu i neugodno pao. Čuo sam kako je nešto puklo. Kasnije su mi rekli da je na TV-u to izgledalo strašno, a odmah nakon utakmice išao sam u bolnicu na preglede. Možda je bilo bolje da sam odmah napustio igru, ali sam stisnuo zube. Jake bolove sam osjetio na poluvremenu, pa sam u kasnije ipak morao izaći. Otoka još uvijek ima, ali se mogu normalno kretati, što je vrlo bitno. Možda bih mogao i trčati, ali je rizična promjena pravca i ulazak u duel. Trener mi je odmah nakon utakmice rekao kako na mene računa i protiv Dinama, ali sam skeptičan. Ne želim rizikovati. Ako ne budem morao igrati protiv Dinama, volio bi da saniram povredu kako bi maksimalno spreman i zdrav došao na reprezentativno okupljanje“, kaže Vladavić, koji je potvrdio da će se 10. avgusta javiti selektoru Miroslavu Ćiri Blaževiću. 


Red Bull Salzburg je sa 3:2 savladao Lask, a za vrijeme provedeno u igri Vladavić je bio jedan od najboljih igrača na terenu.


- Imao sam nekoliko prilika i zadovoljan sam nastupom. Sama činjenica da sam iz ekipe izbacio Marca Janka, prošlosezonskog najboljeg strijelca Austrije i napadača koji je u Evropi postigao najviše golova, te da sam igrao iza Zicklera koji je bio u vrhu napada govori o tome da su i u stručnom štabu zadovoljni mojim nastupima“, ističe Vladavić.