Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Jović: Bez pristupa se ne može do pobjede

Prvak Premijer lige porazom je krenuo u odbranu naslova najboljeg u državi. Zrinjski je dosta lako, rezultatom 2:0, poražen u Gradačcu na gostovanju kod Zvijezde u okviru 1. kola nacionalnog prvenstva. Mostarska ekipa ličila je na onu koja je prošle sezone poharala Premijer ligu Bosne i Hercegovine samo u prvih pola sata susreta na stadionu Banja Ilidža. Sve ostalo je proteklo u znaku gradačačke ekipe, koja je golovima Savića i Omeragića došla do zaslužene pobjede.


- Zrinjski ove sezone ima visoko postavljene ciljeve, a to je odbrana naslova prvaka Bosne i Hercegovine, te ponovni izlazak u Evropu. Nažalost, jako ćemo teško ispuniti te ciljeve ako budemo igrali kao u subotu protiv Zvijezde. Pojedini igrači nisu imali dobar pristup utakmici i to nam se obilo o glavu. U narednom periodu takve nam se stvari jednostavno ne smiju dešavati i biće potrebno poduzeti određene korake kako bi igračima stavili do znanja da se ovakav pristup neće tolerisati, rekao je šef stručnog štaba Zrinjskog Dragan Jović.


Pred Zrinjskim je i težak raspored takmičenja u Premijer ligi. Naredno kolo mostarsku ekipu očekuje još jedno gostovanje, Travniku na Piroti, potom na Bijeli Brijeg dolazi Slavija, a onda Mostarci gostuju na Grbavici, kod preporođenog Željezničara.


- Raspored jeste težak, ali to nam ne znači mnogo. Recimo, Zvijezda je u Gradačcu nastupila oslabljena, a mi smo imali sve uslove da odigramo dobro i to nismo učinili. Iste ćemo uslove imati i naredno kolo u Travniku i sve je do nas. Ukoliko odigramo u skladu sa svojim mogućnostima, možemo pobijediti svakoga", zaključio je Jović.