Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Zaslužen trijumf Banjolučana

Fudbaleri Borca pobjedom su ušli u novu takmičarsku sezonu Premijer lige BiH. Banjolučani su u gostima, u komšijskom derbiju, bili uspješniji od ekipe Laktaša koju su dobili s potpuno zasluženih 0:2. Da će cijeli plijen otići u Banju Luku moglo se naslutiti već u četvrtom minutu kada je Nemanja Bilbija pogodio spoljni dio mreže. Poslije toga su u dva navrata zaprijetili domaći, prvo je Karalić u 15. minutu pokušao da petom prevari golmana Starčevića, ali bezuspješno. Dva minuta kasnije Bajić je asistirao Tanasijeviću čiji je šut u posljednji čas izblokirao Žarić.

 

Igrao se 18. minut kada je Bilbija sa desne strane izveo prvi udarac iz ugla, Vranješ je iskoristio smušenost odbrane Laktaša i udarcem glavom poslao loptu u mrežu za 0:1. Priča po pitanju konačnog pobjednika bila je završena u 29. minutu. Mikić je na nekih 20 metara ispred gola Banjolučana izgubio loptu, Stupar je odmah uposlio Bilbiju, koji je nesebično asistirao Ljubojeviću, koji je po drugi put natjerao Mrkobradu na kapitulaciju, 0:2. Pet minuta prije odlaska na odmor i Kajkut je mogao da se upiše u strijelce, ali je lopta fijuknula iznad prečke domaćeg sastava.

 

Dobro su u 56. minutu kombinovali Jandrić, Bilbija i Kajkut, a ovaj treći je šutirao iznad prečke. Dva minuta kasnije u prilici su bili Laktaši, kada je Sekulić sa desne strane centrirao, ali je Petkovićev šut glavom završio pored gola. Isti igrač dobro je gađao i u 65. minutu, kada je pogodio samo spoljni dio mreže. Četiri minuta prije završetka ovog susreta Petković je pokušao lobom da iznenadi gostujućeg čuvara mreže Starčevića, ali je sve ostalo samo na pokušaju.

 

U svakom slučaju treba istaći da je pobjeda fudbalera Borca u potpunosti zaslužena, a ovo je dobra najava još jedne uspješne sezone banjolučkog premijerligaša. Na drugoj strani, fudbaleri Laktaša nisu ispunili zacrtani plan Stručnog štaba i za poraz na premijeri moraće se iskupiti na nekom narednom ligaškom okršaju.