Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

02.08.2009.

Abdulah Ibraković : Sinoćnjom igrom, približavamo se evropskom fudbalu

Da je dolazak Abdulaha Ibrakovića na čelo Veleža pun pogodak rukovodstva kluba, vidjelo se i ranije, a pravu potvrdu njegovog poimanja fudbala prezentirali su igrači u crvenim dresovima u susretu sa Travnikom, u čiju su mrežu smjestili pet golova, što je pripadnike Red Army bacilo u trans, pa se slavlje iz Vrapčića prenijelo u kafiće, gdje se slavilo do kasnih sati. Prikazanom igrom, Velež je, na startu novog prvenstva, oduševio svoje navijače, potvrdivši da su najave Abdulaha Ibrakovića, da će se Velež boriti za sami vrh i izlazak u fudbalsku Evropu, realne i ostvarljive.

 

A s kojom ozbiljnošću Ibraković prilazi poslu, najbolji govori podatak da kod njega, poslije furioznog prvenstvenog starta, nema euforije, a igrače čvrsto drži na zemlji. Jutros su „rođeni“ održali trening, jer, kako nam reče Ibraković, opuštanja nema. Osvrćući se na visoku pobjedu protiv Travničana, šef stručnog štaba „rođenih“ kaže da je ona bila očekivana.

 

- Ono što me najviše raduje je da smo odigrali izuzetno kvalitetnu utakmicu, sa svim karakteristikama modernog evropskog fudbala, čemu mi u Veležu istinski i težimo. Igrali smo brzo i agresivno, napadali sa šest, sedam igračima, što je nešto novo u bosanskohercegovačkom fudbalu. Igrali smo kratkim pasovima, odličnim proigravanjima, pa je, kao kruna takve odlične igre, došao i rezultat, koji i nije toliko bitan“, riječi su Ibrakovića.

 

Prvi strateg Veleža posebno je oduševljen igrom novih igrača.

 

- Očito je da se radi o pravim pojačanjima i sigurno je da ćemo s njima moći ravnopravno da se uključimo u borbu za sami vrh tabele. Ovi igrači unijeli su jedan novi kvalitet u igri, što nam je ranije nedostajalo“, kaže Ibraković.

 

Utakmica s Travnikom već polako pada u zaborav, a sve misli „rođenih“ okreću se narednom okršaju protiv Olimpika.

 

- Interesuje nas samo pobjeda i vjerujem da ćemo obradovati naše vjerne navijače, koji su juče, još jednom, dokazali da su najbolji na svijetu, a njihova fanatična privrženost i podrška puno će nam značitit u ostvarenju naših ciljeva“, ističe Ibraković i dodaje da će se prava vrijednost tima vidjeti u trećem kolu, kada Velež igra protiv Sarajeva.

 

Do gostovanja na Koševu, valja preskočiti Olimpik i zadržati lidersku poziciju na tabeli.