Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

03.08.2009.

Moraju biti zadovoljni

Makar fudbaleri Olimpika nisu razočarali igrom, njihova jalova terenska inicijativa i tek nekoliko stvorenih prilika nisu bili dovoljni da osvoje sva tri boda na otvaranju Premijer lige BiH. Iako je mladi sarajevski klub imao zapažene nastupe tokom priprema, u prvoj utakmici u Premijer ligi nije pružio ono što se od njega očekivalo. Kao i protiv Željezničara u generalnoj probi sedam dana ranije, i protiv Modričana je izostala potrebna agresivnost, dok se igra uglavnom zasnivala na individualnim pokušajima.


Modriča je, budući da je vodila u dva navrata, bila bliža pobjedi, tako da osvajanjem boda domaći na kraju moraju biti zadovoljni. Jedan od najzaslužnijih za remi "Vukova" bio je Darko Spalević, koji je u 90. minuti pogodio za konačnih 2:2.


- Presretan sam što sam debi u Olimpiku obilježio pogotkom koji nam je donio bod, ali sam tužan što nismo uspjeli stići do pobjede na samom startu. Ipak, nadam se da ćemo izgubljene bodove nadoknaditi na strani - kazao je golgeter prošle sezone u Premijer ligi.

 

Opet pad koncentracije u finišu

 

Kao što su i obećali, fudbaleri Modriče Maxime odigrali su utakmicu na Grbavici protiv domaćeg Olimpika otvoreno i napadački, za gol više. Epilog toga su dva postignuta pogotka i vrijedan bod na startu sezone. Ipak, u redovima "Uljara" žale za pobjedom, koju im je oduzeo Spalević u posljednjim trenucima meča pogodivši za konačnih 2:2.


- Dobro smo odigrali veći dio utakmice, pogotovo prvo poluvrijeme i posljednjih pola sata. Domaćin je imao više od igre samo u otvaranju drugog dijela, kada je imao dvije prilike i pogodio stativu. Kod 1:1 mi smo zapucali dvije odlične šanse. Morali smo biti još hrabriji - kaže trener Zoran Ćurguz te dodaje:


- Ponovo nam je u samom finišu pala koncentracija. Nismo imali ni sreće. Ipak, nisam nezadovoljan bodom. Zahvaljujem se Olimpiku na korektnom dočeku i domaćinstvu, koje ćemo im uzvratiti istom mjerom na proljeće.