Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

10.08.2009.

Jugić-Salkić zadržala 157. mjesto

Na WTA rang listi u poretku deset najboljih teniserki svijeta nije bilo promjena. Prva je i dalje Ruskinja Dinara Safina, ispred sestara Serene i Venus Williams. Najbolje rangirana bh. teniserka Mervana Jugić-Salkić zadržala je 157. mjesto. Sandra Martinović je napredovala tri pozicije i zauzima 404. mjesto, dok je Ema Burgić napredovala na 783. poziciju.

10.08.2009.

Vlado Vukoičić : Pratimo poteze konkurencije

Bosna ASA BH Telecom u novu sezonu ulazi bez četvorice igrača iz prošle sezone, od toga trojice startera. Bekovski par Dušan Đorđević - Goran Ikonić, prvi centar Elvir Ovčina te rezervni bek Milan Rakić dobili su zamjene u bekovima Zlatku Jovanoviću i Matiji Ćeškoviću te centrima Goranu Bajiću i Rašidu Mahalbašiću. Neki su očekivali više, neki manje, tek šef stručnog štaba sarajevskih "Studenata" Vlada Vukoičić kaže da je zadovoljan, pogotovo ako se zna kakva je finansijska situacija u domaćoj košarci.


Potencijal postoji


- Nisu sve promjene koje su se desile bile planirane, ali je mnogo faktora određivalo naše poteze na tržištu. Kriza postoji, posljedice se osjete. Ipak, mislim da smo na kraju doveli igrače koji imaju kvalitet, a i za nas prihvatljivu cijenu - kaže Vukoičić.


U ocjene da li je sadašnji tim bolji u odnosu na prošlosezonski, koji je zauzeo osmo mjesto u NLB ligi i vratio našoj državi drugog bh. predstavnika te osvojio Kup BiH i izgubio finale plej-ofa, Vukoičić se ne želi upuštati.


- Ako kao faktor uspjeha uzimamo rezultat, onda je pred nama sedam-osam mjeseci i tek nakon toga možemo pokušati ocijeniti ko je postigao veći uspjeh. Međutim, odmah da bude jasno - ovaj tim koji imam za mene je najbolji.


Potencijal postoji, a naš je zadatak, prije svega moj kao nekog ko je prvi na udaru, da to pokušamo maksimalno iskoristiti. Sve ćemo uraditi da rezultati budu za nijansu bolji ili barem na nivou iz prošle sezone  - kaže Vukoičić.


Jaki pod košem


Prema njegovim riječima, pozicije pod košem solidno su popunjene (Bajić, Ivanović, Mahalbašić, Hajrić, Zimić, Klinac, Suljagić, Avdić...). Na vanjskim također ima dosta opcija (Jovanović, Šehović, Ćešković, Vučurović, Đurasović, Pašalić, Čamdžić...), uz napomenu:


- Vanjske pozicije uglavnom čine mlađi igrači i nije isključeno da dovedemo neko iskusnije ime, ali još smo u dilemi. Iskreno, gledamo i u tuđe dvorište, pratimo poteze naših konkurenata i njihove sastave.


Vukoičić planira pripremama, koje će ekipa od 17. do 29. avgusta nastaviti u Rogaškoj Slatini (Slovenija), priključiti i tri juniorska reprezentativca (Demić, Buza, Anđelić). Moguće je da će neki od mlađih igrača ići na posudbu (najviše se spominje Slavija), ali i početi sezonu u prvom timu, ako se nametnu tokom priprema.


Mali i Bodić bez ugovora


Dvojica bekova koji su bili na probi nisu u kombinaciji za potpis ugovora s Bosnom. Grega Mali vratio se u Sloveniju jer je obnovio povredu koljena, koju vuče već duže vrijeme, dok je za sada također otpala mogućnost angažmana bivšeg igrača Borca iz Čačka Nikole Bodića.


Mahalbašić nije sporan


Prema riječima Vukoičića, status austrijskog centra bh. porijekla Rašida Mahalbašića, koji je potpisao ugovor s Bosnom, ali mu njegov dosadašnji klub Klagenfurt ne želi dati izlazno pismo, ne bi smio biti sporan.


- Prema uvjeravanju advokata, u Mahalbašićevom ugovoru fiksirana je visina obeštećenja, koje Bosna želi platiti, ali iz austrijskog kluba nema nikakvog odgovora. Slučaj je sada na arbitraži i prema informacijama koje sam dobio, samo je pitanje vremena kada će Mahalbašić postati član Bosne - kaže Vukoičić.


Mahalbašić (19 godina, 212 centimetara) proglašen je najboljim igračem Evropskog prvenstva do 20 godina divizije B, a sada je na pripremama seniorske selekcije Austrije. U kontrolnom meču protiv Gruzije (73:77) postigao je četiri poena.

10.08.2009.

Blažević: Ima nas dovoljno da se suprotstavimo azijskom divu

Okupljanjem reprezentativaca u hotelu Hercegovina na Ilidži danas su počele pripreme fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za prijateljski meč s Iranom 12. augusta na Stadionu "Asim Ferhatović Hase". Na prvoj prozivci selektoru Miroslavu Blaževiću javila se većina pozvanih fudbalera, a ostali bi trebalo da dođu tokom dana. Pored Misimovića, Muslimovića i Rahimića, koji su ranije otkazali dolazak, Blažević u susretu s Iranom neće moći da računa ni na golmana Asmira Begovića (porodične obaveze), Samira Muratovića (bolest) i Admira Vladavića (povreda). No, i pored toga Blažević ne namjerava upućivati naknadne pozive.


- Nisam siguran, ali mislim da neću više nikoga zvati. Ima nas dovoljno da se suprotstavimo azijskom divu, rekao je Blažević za Fenu.


Reprezentativci BiH prvi trening obavit će danas u 18.00 sati na stadionu Grbavica.

10.08.2009.

Saračević zadovoljan igračkim kadrom

Nakon prve sedmice priprema za narednu, prvu premijerligašku sezonu, novi trener rukometaša zeničkog Čelika Zlatko Saračević ističe da je zadovoljan radom svojih pulena, ali i kvalitetom igračkog kadra s kojim raspolaže.


- Prva sedmica je prošla dobro, mada se u petak već osjetio umor kod većine njih. Međutim, to je ono što je i normalno za ovu fazu priprema. To sam i očekivao. Zato sam im dao dva dana pauze tokom vikenda da se malo odmore, a i da ja odem do Zadra kako bih završio neke svoje poslove - kaže Saračević, koji ističe da je kompletirao igrački kadar.


Međutim, od povratka Emira Šahinovića, za kojeg su u klubu isticali da su postigli dogovor o nastavku saradnje, ali i koji se prije potpisa ugovora nije želio priključiti trenažnom procesu, nema više ništa. Saračević ne želi komentirati situaciju u vezi sa Šahinovićem, ističući da ko je došao, došao je.


- Povratkom u trenažni proces Edina Bajramovića napokon smo kompletirani, pa sada na treningu imam 23 igrača. Od njih ću napraviti širi, a kasnije i uži izbor - kaže Saračević, koji dodaje da će svi igrati onoliko koliko budu zaslužili.


Zeničani bi u četvrtak, barem je tako planirao Saračević, u Zenici trebali odigrati prvu kontrolnu utakmicu, a protivnik bi im trebao biti visočka Bosna.

10.08.2009.

Pišu se samo pobjede

Nakon dva kola baraža za Evropsko prvenstvo u Poljskoj, naši košarkaši imaju stopostotan učinak i nalaze se na prvom mjestu u grupi A. To je upravo onakva situacija kakvu smo priželjkivali, ali se ne možemo oteti utisku da smo mogli, prije svega u Portugalu, nakon što smo bili u plusu od čak 24 poena, ostvariti i uvjerljivije pobjede. Tako bismo s manje nervoze i više samopouzdanja mogli ući u dva preostala meča odluke, 14. avgusta protiv Portugala u Zenici i 17. avgusta protiv Belgije u Antverpenu.


Međutim, uz male poteškoće i već konstatirane oscilacije u igri, puleni selektora Mensura Bajramovića, predvođeni najmlađim članom tima, sjajnim Barceloninim bekom Nihadom Đedovićem, pokazuju da ipak znaju pobjeđivati, mada u pripremnom periodu nisu blistali. Čak su se i obrukali u prvom meču protiv Mađarske (60:87), ali smo im tada obećali da se nećemo ljutiti ako pobijede u Portugalu, što su i učinili.


Nećemo se ljutiti ni što su vrlo važan gostujući uspjeh protiv Portugala (62:56) i domaći protiv Belgije (82:77) ostvarili s manjom razlikom nego što smo, onako navijački, željeli. Pišu se samo pobjede. Zato pobijedite i u Belgiji na isti način kao i u subotu u odličnoj atmosferi i dobro popunjenoj Gradskoj areni Zenica. Pardon, prije toga moramo u Zenici dobiti Portugal, koji neće doći s "bijelom zastavom".


Ipak su Portugalci, a ne mi ili Belgija, bili učesnici proteklog EP 2007. u Španiji.

10.08.2009.

Ahmetović zabio za Rostov

U posljednjem dvoboju nedjeljnog programa 17. kola ruskoga nogometnog prvenstva Rostov je na svom travnjaku pobijedio Himki, najslabiju momčad lige, 2-0. Drugi gol za domaće u 90. je minuti zabio bosansko-hercegovački napadač Mersudin Ahmetović. U 16. ovosezonskom nastupu bivšem centarforu tuzlanske Slobode bio je to prvi gol. U slavlju je zaradio žuti karton.


Sastav moskovskog Lokomotiva pobijedio je prvi put ove sezone u gostima u osmom pokušaju. Slavili su Moskovljani kod Krilje Sovjetov u Samari 3-1. Sve dublje tone Zenit iz St. Peterburga. Prvaci iz pretprošle sezone izgubili su na svom travnjaku od Toma 2-0.

 

10.08.2009.

Ibraković otkazao Tuliću

Bra­ni­mir Tu­lić, se­le­ktor mla­de re­pre­zen­ta­ci­je, u Ve­le­nje će na uta­kmi­cu (11. av­gust) bez svo­jih naj­bli­žih sa­ra­dni­ka. Naj­pri­je je iz Azer­bej­dža­na zbog oba­ve­za u klu­bu, ot­ka­zao Al­mir Hur­tić, tre­ner spe­ci­ja­lis­ta, a on­da je Tu­li­ća šo­ki­rao i Adu­lah Ibra­ko­vić. Ni on ne že­li u Ve­le­nje. Na­vo­dno je Ibra­ko­vić ne­za­do­vo­ljan izbo­rom igra­ča, te što ga se­le­ktor ni­je kon­sul­to­vao oko sas­tav­lja­nja spis­ka. Tu­lić ne že­li u ja­vnost izno­si­ti prlja­vi veš, tek na­gla­ša­va.

 

- Ima­ju lju­di ko­ji su za­du­že­ni da ovo ri­je­še. Ja po­zi­vam sa­mo na osno­vu for­me. To je je­di­ni kri­te­rij. Obi­la­zim sve klu­bo­ve i igra­če, pra­tim for­mu svih. Imam ko­rek­tne odno­se sa svim klu­bo­vi­ma i sa lju­di­ma u Sa­ve­zu. Ako to ne­ko­me ne od­go­va­ra, to ni­je moj pro­blem. Že­lim i ovu uta­kmi­cu odra­di­ti ma­ksi­mal­no ko­rek­tno - izja­vio je Tu­lić.

 

Za­is­ta ne­sva­ki­daš­nja si­tu­aci­ja. Da se­le­ktor ne bi sam oti­šao, tre­ni­rao i ui­gra­vao eki­pu, mo­gao bi spa­si­ti Ru­smir Cvi­ko, naj­mla­đi tre­ner sa pro­fi li­cen­com, ko­ji bi ra­do po­mo­gao za ovu i bu­du­će akci­je. Cvi­ko je dao dra­go­cje­ne in­for­ma­ci­je se­le­kto­ru Bla­že­vi­ću i Sre­do­je­vi­ću o Bel­gi­jan­ci­ma, jer je do u de­ta­lje sni­mio igru "Đa­vo­la". Osim to­ga, za meč u Slo­ve­ni­ji, Tu­lić će sa­ku­plja­ti igra­če po ra­znim des­ti­na­ci­ja­ma. Je­dni će pri­va­tnim auto­mo­bi­li­ma, ne­ki ja­vnim pri­je­vo­zom, tre­ći, ko zna ka­ko...

 

Za­ni­mlji­vo da će gol­ma­na Že­lje Ibra­him Še­hić avi­onom u Slo­ve­ni­ju, ka­ko bi se što ma­nje umo­rio. Na to­me je in­sis­ti­rao Amar Osim. Ina­če, Tu­lić će pro­tiv Slo­ve­ni­je bi­ti sil­no osla­bljen, jer ne mo­že ra­ču­na­ti na Er­mi­na Ze­ca (kod Bla­že­vi­ća), te po­vri­je­đe­nog Mu­ha­me­da Mu­ji­ća, ko­ji je go­lom na Ko­še­vu na­ja­vio ve­li­ku for­mu. Mu­jić je zbog sto­ma­čnih te­go­ba na­pus­tio meč Slo­bo­da i La­kta­ši i pro­pi­sa­no mu je mi­ro­va­nje. Tu­lić ga sa nes­trplje­njem oče­ku­je za kva­li­fi­ka­cij­ske uta­kmi­ce.
10.08.2009.

Sudija nas je pokrao protiv Bayerna

Ralf Ra­gnick tre­ner ''pla­vo bi­je­lih'' ci­je­ne­ći staž i mi­nu­li ra­du u klu­bu, dao je tra­ku Se­ja­du Sa­li­ho­vi­ću, ko­ji je kao no­vi vo­đa izveo svoj tim kon­tra Ba­jer­na. Ba­var­ci "Rhe­in Nac­kar Are­ni" i do­šao u vod­stvo pre­ko Ivi­ce Oli­ća. Akci­ju je po­čeo Weis, do­dao do na­šeg Ve­da­da Ibi­še­vi­ća, ko­ji je šme­ker­ski odlo­žio lop­tu za Oba­sia, ko­ji je po­go­dio za ko­na­čnih 1:1.

 

Meč izme­đu Hof­fen­he­ima i Bayer­na tem­pom je u prvih 45 mi­nu­ta li­čio na pro­šlo­se­zon­ski obra­čun za je­se­nju ti­tu­lu. To se mo­glo oče­ki­va­ti u uta­kmi­ci ko­ja je no­si­la epi­tet der­bi­ja prvog ko­la.

 

- Odi­gra­li smo do­bru uta­kmi­cu. Pri­je me­ča smo bi­li uvje­re­ni u na­šu po­bje­du, bi­li smo ja­ko mo­ti­vi­sa­ni, ali ni­je ni ova­ko lo­še, ipak smo re­mi­zi­ra­li sa Bayer­nom - go­vo­ri Sa­li­ho­vić i nas­tav­lja:

 

- Me­ni je dra­go zbog Ve­da­da, jer se vra­tio us­pje­šno. Ni­je dao gol, ali se pu­no tru­dio, trčao, bio je agre­si­van što je po­zna­to za nje­ga. On je na­še naj­ve­će po­ja­ča­nje. Pu­no nam je fa­lio pro­šle po­lu­se­zo­ne. S njim je ovo sa­da je­dna sa­svim dru­ga pri­ča.

 

Hof­fen­he­im se već na po­čet­ku prven­stva su­sreo sa su­dij­skom plja­čkom. Ar­bi­tar je po­ka­zao do­slo­vno ko­li­ko je Bayern mo­ćan klub, pa je pre­dvi­dio čist po­go­dak Jo­si­pa Ši­mu­ni­ća.  Hrvat­ski in­ter­na­ci­ona­lac je u 10. mi­nu­tu na­kon slo­bo­dnog udar­ca za­hva­tio lop­tu gla­vom i po­slao je iza Mic­ha­ela Ren­cin­ga, su­di­ja ni­je vi­dio da je gol­man Bayer­na lop­tu, ko­ja je bar po­la me­tra ušla iza gol li­ni­je, izva­dio ru­kom. Sa­li­ho­vić je bio vrlo opa­san u ovom me­ču, mno­go je trčao, izvo­dio sve pre­ki­de, bio po­kre­tač mno­gih akci­ja. Na kon­cu, za­do­vo­ljan je. U nas­tav­ku Bun­de­sli­ge, u 2. ko­lu ''se­os­ki tim'' igra u gos­ti­ma pro­tiv Bayer Le­ver­ku­se­na u su­bo­tu 15. av­gus­ta u 15:30 sa­ti.

 

Pri­je to­ga Spa­hić, Dže­ko, Sa­li­ho­vić,Ibi­še­vić & comp do­če­ku­ju Iran u pri­ja­telj­skoj uta­kmi­ci 12. av­gus­ta na Ko­še­vu. Pra­vi test uoči fi­ni­ša kva­li­fi­ka­ci­ja.

 

- Mo­ra­mo odi­gra­ti na pra­vom ni­vou ovu uta­kmi­cu i po­ka­za­ti da smo spre­mni za ba­raž. Iran mo­ra­mo shva­ti­ti ozbi­ljno. Zna­mo da su pro­mje­ni­li eki­pu, da ni­je to onaj tim od ra­ni­je, ka­da sam i ja znao dos­ta igra­ča, jer su igra­li u Bun­de­sli­gi. Ne smi­je­mo se obru­ka­ti pred na­šim na­vi­ja­či­ma - Sa­li­ho­vi­će­ve su ri­je­či.

10.08.2009.

Kada igra Spaha nema straha!

Mi­ro­slav Bla­že­vić je pro­te­klih da­na ma­lo spa­vao. Bri­ne i stre­pi na­kon sva­kog li­ga­škog ko­la. Stra­hu­je za svo­je pu­le­ne, ra­spo­re­đe­ne po naj­ja­čim li­ga­ma Evro­pe. Naj­pri­je je zbog po­vre­de ot­ka­zao Dže­mal Ber­be­ro­vić, po­tom se sa lo­šim vi­jes­ti­ma, ja­vio Admir Vla­da­vić, pa Zla­tan Mu­sli­mo­vić... Ra­ni­je je se­le­ktor dao "vo­ljno" El­vi­ru Ra­hi­mi­ću, Zvjez­da­nu Mi­si­mo­vi­ću i Asmi­ru Be­go­vi­ću, "por­ti­ru" en­gles­kog Por­tsmu­ta. I ta­man ka­da je "Ći­ro­ki" po­mi­slio da ne­vo­lja­ma ne­ma kra­ja, te akti­vi­rao po­zi­vni­ce za Mir­ne­la Sa­do­vi­ća i Er­mi­na Ze­ca, ora­spo­lo­žio ga je - ko dru­gi, ne­go ka­pi­ten. Emir Spa­hić, li­der, li­be­ro, kad za­tre­ba i gol­ge­ter.

 

Spa­hić je već u su­bo­tu is­pla­tio sva­ki euro svog tran­sfe­ra. Do­nio je va­žan bod svom Mon­tpe­ljeu. Gla­vom u fo­to fi­ni­šu. Bh. re­pre­zen­ta­ti­vac je već pos­tao lju­bi­mac na­vi­ja­ča Mon­tpe­ljea. I Fran­cu­zi su shva­ti­li ono što je po­zna­to sva­kom bh na­vi­ja­ču, da je Spa­hić srčan be­spo­šte­dan bo­rac, faj­ter, li­der ka­kav se ri­jet­ko ra­đa. Sto­ga ne ču­di što je pred­sje­dnik Mon­tpe­ljea ga­lan­tno na­re­dio po­sa­di da pri­va­tnim avi­onom odve­ze Spa­hi­ća u Sa­ra­je­vo i na­kon uta­kmi­ce vra­ti ga na­trag.

 

- Ka­da igra Spa­ha, ne­ma stra­ha - pri­zna­je i se­le­ktor Bla­že­vić.

 

Ra­du­je i po­vra­tak Ve­da­da Ibi­še­vi­ća, no­go­me­tne gro­ma­de, van­se­rij­skog asa, te sjaj­ne igre Zvjez­da­ma Mi­si­mo­vi­ća i Edi­na Dže­ke. I Er­min Zec je po­vra­tak obi­lje­žio go­lom u dre­su Ši­be­ni­ka. Ve­li­ki do­bi­tak za se­le­kto­ra i naš tim pred­stav­lja opo­ra­vak - na­da­mo se ko­na­čni - Zla­ta­na Baj­ra­mo­vi­ća, pre­ka­lje­nog bun­de­sli­ga­škog asa.

 

Za meč sa Ira­nom Bla­že­vić mo­že ra­ču­na­ti na ove igra­če: Su­pić, Nur­ko­vić, Na­da­re­vić, Ra­de­ljić, Pan­dža, Mir­vić, Mra­vac, Da­mja­no­vić, Spa­hić, Ja­hić, Ibri­čić, Baj­ra­mo­vić, Mu­ra­to­vić, Šti­lić, Pja­nić, Sa­li­ho­vić, Ibi­še­vić, Dže­ko, Vla­da­vić, Zec, Sa­do­vić.

10.08.2009.

Streljačka reprezentacija BiH 29. na SP

Streljačka reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila 29. mjesto u ekipnom takmičenju na 19. Svjetskom prvenstvu u gađanju pokretnih meta puškom sačmaricom, održanom u Pragerskom (Slovenija). BH tim u sastavu Zoran Mandić, Jasmin Morankić i Damir Pamukčić ukupno je pogodio 320 meta. Zlatnu medalju u konkurenciji 32 ekipe osvojila je Italija (362), srebro Slovačka (361), bronzu Češka (361). U pojedinačnoj konkurenciji nastupio je 121 takmičar, a najbolji plasman od bh. strijelaca ostvario je Zoran Mandić na 68. mjestu sa 114 pogodaka, Jasmin Morankić bio 100. (107), a Damir Pamukčić 112. (99).


Zlatnu medalju osvojio je Kinez Yang Li (124), srebro Italijan Massimo Fabrizzi (123), a bronzu Španac Jesus Serrano (123).

10.08.2009.

Burgić: Moja domovina je BiH

Najbolja bosanskohercegovačka juniorska tenisačica, vratila se nakon povrede i dospjela je do četvrtfinala turnira u Beču gdje je nažalost poražena od četvrte nositeljice.

 

- Povreda je uspješno sanirana i ruka je ok. Imala sam nekih problema, boli la me je ponovo, ali sada je sve uredu, kaže Ema na početku razgovora za razgovoru za portal SodaLIVE.ba.


Tenis je poznat kao skup sport, a u našoj državi se općenito u sport jako malo ulaže. Koliko Emi pomaže teniski savez BiH?


- Nerado odgovaram na sva pitanja što se tiče finansija i mislim da znate da je sport u BiH na niskim granama i da uspijevaju samo uporni i oni koji imaju sreće da ih neko prepozna. U mom slučaju, moja upornost prevladava uz veliku finansijsku pomoć mojih roditelja. Molila bih da mi ne postavljate više pitanja o finansijama, jer to bi trebali postavljati ovim ljudima koji su u sportskim savezima. Oni bi trebali znati gdje troše te pare, jer ja taj novac ne trošim…


Jesi li ikada imala želju nastupati za drugu reprezentaciju poput Čilića, Ljubičića, Delića…?


- Ne, jer ja imam samo jednu domovinu!


A, da li je bilo poziva?


- Naravno, imala sam dosta poziva a najviše iz Slovenije, Amerike… - rekla je, između ostalog, Burgić za SodaLIVE.ba

10.08.2009.

Sanel Jahić nadomak Wigana

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i još uvijek član grčkog Arisa, Sanel Jahić, uskoro bi kako stvari stoje mogao promjeniti sredinu. Kako saznajemo, Jahić je najbliži prelasku u engleski Wigan a ovu informaciju nam je potvrdio upravo naš reprezentativac.


- Klub me želi prodati da bi zaradio na meni. Čelnici Wigana su me gledali u pripremnim utakmicama protiv Livorna i Siene te su bili zadovoljni.Razgovarali smo o mogućem transferu, za sada nije ništa konkretno dogovoreno ali bi ubrzo moglo doći do realizacije tog transfera. Da je tako, pokazuje i činjenica da sam želio promjeniti stan, tj. kupiti novi a onda mi je sportski direktor kluba rekao da sačekam jer je vrlo moguće da uskoro napustim Aris i pređem upravo u Wigan. Šta će od svega biti vidjet ćemo, ako ne pređem u Wigan klub će mi ponuditi novi ugovor a ja ću odlučiti da li da ga produžim ili ne, rekao je Jahić za Sportin.ba.


Već sutra u Sarajevu


- Sada mislim na reprezentaciju Bosne i Hercegovine, sutra dolazim u Sarajevo. Radujem se svakom okupljanju i nadam se da ćemo u srijedu pobjediti Iran što bi bila dobra uvertira za nastavak kvalifikacija koje nas očekuju, kazao je Jahić.