Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.08.2009.

Odlazim zbog Slobode

Mitar Lazić, dugogodišnji predsjednik Slobode iz Novog Grada, podnio je ostavku na ovu dužnost. Čovjek koji je cijeli život posvetio ovom klubu, za čije ime se vežu njegovi najveći uspjesi, odlučio je da se povuče i da drugom prepusti svoje mjesto.

 

- Odlazim da bi Slobodi danas, ali i sutra, bilo mnogo bolje. I prije kad nisam bio u klubu, a to je bilo kratko vrijeme, uvijek sam mu pomagao. Tako će biti i sada. Sloboda je moja ljubav, moja druga kuća i uvijek ću biti uz nju i kad ne obavljam neku zvaničnu funkciju - kaže Mitar Lazić.

 

Sad već bivši predsjednik kluba kaže da se mnogo toga nakupilo posljednjih godina, da se dugo lomio i da je konačno prelomio da napusti predsjedničku dužnost.

 

 - Ne samo sad, nego dugi niz godina Sloboda nema podršku onaku kakvu bi trebao da ima klub koji iduće godine slavi 100 godina neprekidnog rada. Svih ovih godina snalazili smo se na različite načine, jer ono što smo dobijali od Opštine nije bilo dovoljno za normalno funkcionisanje kluba. Ipak, uspijevali smo zahvaljući velikom entuzijazmu Stručnog štaba, igrača, ljudi iz kluba i sportskih prijatelja da te probleme prevazđemo, ali ovako više ne ide. Bojim se da nećemo uspjeti ni da obilježimo veliki jubilej, što bi bio veliki šamar za fudbal, klub, ali i grad. Mislim da oni koji dođu to ne bi smjeli da dozvole.

 

On je posebno istakao fudbalere i trenera, Milorad Inđića.

 

- Bilo mi je zadovoljstvo da budem predsjednik takvim igračima i takvom treneru, koji živi za Slobodu. Iako su odbili da igraju na turniru u Cazinu, a u subotu i prijateljsku utakmicu dok im se ne isplati ono što su zaradli u prošloj sezoni, o igračima mogu govoriti sve najbolje, jer znam koliko su truda uložili da bi klub ostvario što bolje rezultate. Zato ponovo kažem, odlazim zbog Sloboda, zbog igrača i Stručnog štaba da bi im bilo bolje. Oni su me držali svih ovih godina, a ja sam se trudio da im to na pravi način i vratim, uvijek ću biti svim srcem uz njih i uvijek će imati moju podršku - rekao je Mitar Lazić, sad već bivši predsjednik fudbalskog prvoligaša s "Mlakvi".