Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.08.2009.

Modričani pobijedili evropsko Sarajevo

Modriča Maksima je nadigrala evropsko Sarajevo. Gostima su prije utakmice uručeni cvijeće i čestitke za međunarodne nastupe, ali su bodovi ostali u Modriči.

 

- Moji momci nisu odigrali ni izbliza onako kako sam od njih zahtijevao. Vjerovatno će neki od njih morati na klupu, a daćemo priliku mladićima koji izgaraju, žive za klub. Sarajevo je pokazalo da je možda i najbolji klub u Premijer ligi BiH i da nije slučajno u 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Sarajlijama mogu da poželim sreću na međunarodnoj sportskoj sceni - rekao je Zoran Ćurguz, trener Modriče Maksima.

 

Mehmed Janjoš, trener Sarajeva, odbio je da se pojavi na konferenciji za štampu odmah poslije modričkog poraza.

 

- Kolega Janjoš ljut je što nismo odgodili utakmicu za septembar. Izašli smo Sarajlijama u susret tako što smo pomjerili termin odigravanja meča za jedan dan. Nije ni Slavija odgodila meč, pa što bi Sarajevo? S druge strane, ne igraju sa Klužom prije 20. avgusta i nije bilo nijednog razloga da se taj meč u Modriči prolongira za neku drugu priliku. Gledali smo i svoj interes, ovo je za nas bio povoljan trenutak i smatram da smo potpuno zasluženo pobijedili veliko Sarajevo - dodao je Ćurguz.

 

Nikola Vasiljević, robustni štoper, gospodar je "svog prostora". Dominirao je i protiv tima iz Sarajeva.

 

- Veliki su i moćni, ali pokazali smo da će se u ovoj sezoni lijepo igrati i kod nas. Ambijent je bio veličanstven, slika za pamćenje. Suđenje je bilo solidno i volio bih kada bismo imali takve arbitre na strani kakve gostujuće ekipe imaju kod nas. Dakle, neka suđenje sa utakmica u Modriči bude preporuka za sve druge, pa i ljude iz FS BiH, ako svi zajedno želimo dobro najpopularnijem sportu - rekao je Vasiljević.

 

Po završetku utakmice, umalo nije došlo do opšte tuče između igrača Sarajeva i njihovih navijača. Popularne "Horde zla" bile su nezadovoljne igrom i rezultatom svog tima, pa je kapiten Muhamed Alaim molio i preklinjao ih da ne nasrću, da ih shvate, da će drugi put biti bolje.