Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.08.2009.

Dvije utakmice, dva gola, šest bodova

Stručni štab Željezničara pribojavao se starta Premijer lige. Neuigrana ekipa sa mnogo novih igrača u prva dva kola igrala je derbije sa Čelikom u Zenici i sa Širokim Brijegom na Grbavici. Priželjkivali su bar tri boda, očekivalo se da će osvojiti samo jedan, ali Željo je upisao svih šest bodova na startu.


Ponovo Mešanović


Recept je bio isti kao i u Zenici - izuzetno požrtvovana igra svih fudbalera, bljesak Mešanovića i, vjerovatno najvažniji detalj, podrška navijača kakvu Željezničar već godinama nije imao.


- Atmosfera je bila za pamćenje. Grbavica je bila puna i pored TV prijenosa, i pored kiše, a ono što nas je posebno fasciniralo bila je podrška ekipi od prve do posljednje minute. Na krilima navijača smo i postigli pobjedonosni gol. Većina naših igrača nikada nije igrala u ovakvom ambijentu. Hvala navijačima. Moramo im se revanširati mnogo boljim igrama nego u nedjelju - rekao je Dino Đurbuzović, prvi saradnik Amara Osima.


Trener Želje priznaje da ekipa mora igrati mnogo bolje ako želi nastaviti sa dobrim rezultatima.


Imali sreće


- Imali smo sreće. Iz jedine stopostotne prilike osvojili smo tri boda. Bitno je spomenuti da je Široki Brijeg zaista odlična ekipa, možda i najbolja u BiH. Za kratko vrijeme napravili smo veliki pomak, ali nam treba još vremena da se sve posloži. Zalaganjem i borbenošću pokušavamo nadoknaditi neuigranost i nedostatak nekih fudbalera. Ipak, činjenica je da samo velike ekipe pobjeđuju i kada ne igraju dobro - govori Đurbuzović.


Željezničaru najviše nedostaje organizator igre, a nedovoljno spremni Serdarević trebao bi zaigrati tek u 4. kolu protiv Zrinjskog. Damir Rovčanin se oporavlja od operacije meniskusa, ali će na teren tek za mjesec.


Popović ostaje


Napadač Lazar Popović iz Srbije bit će u nastavku sezone član Željezničara nakon što je stručni štab na treninzima procijenio da ovaj igrač ima kvalitet za prvi tim "Plavih". Rođen je u Beogradu 10. januara 1983. godine, a nastupao je za srbijanski Čukarički, kiparsku OFI Kretu, francuski Brest i južnokorejski Daegu.