Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.08.2009.

Štilić: Iskoristit ću priliku

Svojim igrama u dresu poljskog Lecha iz Poznana, reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić nametnuo se selektoru BiH Miroslavu Blaževiću kao prva alternativa za Zvjezdana Misimovića. Podsjetimo, Misketa sutra neće biti protiv Irana zbog porodičnih obaveza, pa se očekuje da od prve minute u dresu BiH na teren stadiona „Asim Ferhatović Hase“ istrči Semir Štilić.


Šta možemo očekivati u sutrašnjoj utakmici sa Iranom?


- Prije svega, mislim da možemo očekivati pobjedu. Iako se radi o prijateljskoj utakmici, smatram da bi nam trijumf jako dobro došao, zbog morala i atmosfere u svlačionici. Svakako ne očekujem da pobjede dodemo lako, jer za protivnika imamo prilično dobru reprezentaciju“, kazao je nekadašnji fudbaler Željezničara za SportSport.ba.


Izostankom Zvjezdana Misimovića otvorio se prostor na sredini terena, pa bi Ćiro mogao susret započeti sa tobom u prvih 11. Ima li pritiska i možeš li odgovoriti izazovu?


- Nema nekog strašnog pritiska, ali fudbal nije fudbal ako si potpuno lišen pritiska. Ukoliko mi se ukaže prilika, siguran sam da ću je uzeti i iskoristiti, mada mi je najvažnije da dođemo do pobjede, a pojedinačni nastupi uvijek bi trebali biti u drugom planu“, dodao je Štilić.