Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

11.08.2009.

Bajramović: Belgija je bolja nego što smo očekivali

Nakon dva dana pauze poslije subotnje pobjede nad Belgijom (82:77), bh. košarkaši danas će se ponovo okupiti u Zenici uoči nastavka baraža za Evropsko prvenstvo.


- U pogonu smo već više od mjesec pa sam procijenio da bismo svi zajedno trebali dobiti i malo odmora - kaže selektor BiH Mensur Bajramović.


Selektor dodaje da je Belgija pokazala da ima kvalitetan tim, možda čak i bolji nego što su očekivali u taboru naše reprezentacije.


- Znali smo da imaju kvalitet, ali su nas i pored toga iznenadili na početku. Pogodili su neke "trojke" i uspjeli steći značajnu prednost, što je kod nas izazvalo nervozu u igri. U nastavku smo zaigrali mnogo bolje i, bez obzira na njihove prijetnje, kontrolisali rezultat. Da li će ovih pet razlike biti dovoljno za revanš, tek ćemo vidjeti - kaže Bajramović.


Prije Belgije, očekuje nas meč protiv Portugala, koji ćemo, nakon pobjede od 62:56 u Varzimu, u petak (20.15 sati) ugostiti u Zenici.


- Portugal nije tim koji se smije potcijeniti, ali vjerujem da naša pobjeda, uz podršku navijača, neće doći u pitanje - rekao je Bajramović.


Selektor je dodao da ipak nije realno očekivati da tim koji je nastupao na prošlom EP-u okonča baraž bez pobjede, a treba se nadati da će Portugalci tražiti šansu u duelima sa Belgijom, od kojih je prvi na rasporedu već danas u Antverpenu.