Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.08.2009.

Svi žele pobjedu

Milan Milanović, šef Stručnog štaba Laktaša, očekuje pobjedu u subotnjem obračunu s Modriča Maksimom (17 časova). Iako je svjestan da njegove fudbalere čeka težak i neugodan protivnik, on je, ipak, ubijeđen da će stići do novog prvenstvenog trijumfa.

 

- Igramo s nekadašnjim šampionom, ekipom koja ima kvalitet i sigurno je da moje izabranike čeka težak zadatak. Međutim, ako su uspjeli da pokore Slobodu u Tuzli, ne vidim razloga da ne savladamo i Modriča Maksimu - naglasio je Milanović.

 

Okršaj s premijerligašem iz Modriče propustiće Željko Sekulić (povreda) i najvjerovatnije golman Siniša Mrkobrada (bolest). Tako će šansu od prvog minuta dobiti Ljubiša Drljača, dok će na golu biti Goran Vukliš ili Božidar Baša. Napad će, baš kao i na "Tušnju", predvoditi Vladimir Karalić, koji je Slobodi dao tri pogotka.

 

- Nama je najvažnije da pobijedimo subotnjeg protivnika, a najmanje je bitno ko će se upisati u strijelce. Dakle, u utakmicu s Modričanima ulazimo sa ciljem da uknjižimo tri boda i vjerujem da ćemo u tome uspjeti, dok niko od nas ne razmilja o kiksu - optimista je vođa napada Laktaša.

 

Osokoljeni uspješnim startom (igrali neriješno s Olimpikom i pobijedili Sarajevo) fudbaleri Modriča Maksime s mnogo optimizma stižu u Laktaše. Ovaj duel interesantan je i po tome što će protiv bivšeg kluba nastupiti Zlatko Đorić, Nemanja Stjepanović, Vladan Kujundžić, kao i bivši strateg Zoran Ćurguz.

 

- Igrao samu godinu dana u ovoj sredini, bilo mi je lijepo. Laktaši su napravili u prošlom kolu istinski podvig, nokautirali su Slobodu u Tuzli. To je dokaz da imaju dobar, kvalitetan tim. Neće nam biti nimalo lako, ali neće ni njima. Pokazali smo na startu prvenstva da ćemo igrati značajnu ulogu i siguran sam da ćemo to potvrditi i u Laktašima, mislim da ćemo se s ovog gostovanja vratiti neporaženi, a ko zna možda i pobijedimo - riječi su Zlatko Đorića, opasnog napadača premijerligaša iz Modriče.