Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

15.08.2009.

Sarajevo juriša na pobjedu, Velež dolazi po bodove

Ako bi se jedna utakmica morala označiti derbijem kola, onda bi taj epitet svakako ponio susret koji će se večeras igrati na Koševu gdje će ekipa Sarajeva dočekati zahuktali Velež.cVelež, nakon što je na svom stadionu deklasirao Travnik i Oiimpik, dolazi na Koševo sa velikim ambicijama i imaju namjeru napustiti sarajevski stadion uzdignutog čela. Sigurno da najviše očekuju od svog napada koji je u zadnje vrijeme više nego efikasan.


- Dolazimo na Koševo sa velikim ambicijama i nadamo se osvajanju sva tri boda. Sarajevo je snažna ekipa što su dokazali do sada, ali i mi imamo svoju snagu. Neće biti lako doći do tih bodova i moraćemo dati sve od sebe, ali vjerujem u svoju ekipu i ako ponovimo igru sa svoga terena možemo pobjediti, rekao je Abdulah Ibraković za SportSport.ba.


Sarajevo je u prva dva kola samo sebi zagorčalo život i više ne smiju kiksati. Sigurno je da im je ostalo bolno sjećanje na utakmicu u Modriči i sada će se morati iskupiti na svom terenu. U goste im stiže preporođeni Velež koji odavno nije imao ovako snažan sastav. Ipak igrači i stručni štab Sarajeva nisu zabrinuti, već najavljuju sigurnu i ubjedljivu pobjedu.


- Danas mi moramo pobjediti i ništa drugo ne dolazi u obzir. Upoznati smo sa kvalitetom Veleža. Drago nam je što se Velež nakon duge pauze vratio u vrh našeg fudbala, ali će ovaj put ostati bez bodova. Mi ćemo danas krenuti silovito i ofanzivno od prvog minuta i pokušat ćemo im dati gol što je prije moguće. Pozivam sve naše navijače i obećavam im spektakl i pobjedu da im se iskupimo za poraz u Modriči. Pobjeda nad Veležom biće prava uvertira za Cluj, rekao je Mehmed Janjoš.


Utakmica počinje u 20 sati, a sudit će je Marinko Jelić (Široki Brijeg), sa pomoćnicima Antom Sučićem (Vitez) i Stevom Perićem (Bijeljina).