Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

17.08.2009.

Redžović pobijedio u Dubrovniku

Bosanskohercegovački K 1 borac i aktuelni prvak Evrope u K 1 Adnan Redžović je u subotu večer na borilačkoj manifestaciji Slano fight night u Dubrovniku pred nekoliko hiljada gledalaca pobijedio prvaka Hrvatske i bronzanog sa prvenstva Svijeta Hrvoja Marasovića. Naš K 1 borac je od prvog sudijskog gonga silovito krenuo na svog protivnika nedopustivši Marasoviću da pokaže zbog čega je prvak svoje zemlje. Nakon nekoliko razmijena udaraca, Redžović je zadao nekoliko strahovito jakih udaraca, najviše u nogu te nakon toga hrvatski borac je morao predati meč već u prvoj rundi.


- Žarko sam želio što prije završiti borbu i tako je na kraju bilo. Marasoviću nisam dozvolio ni oka da otvori a već se meč završio. Zahvalio bih se mojim prijateljima i navijačima koji su zbog mene došli iz svih krajeva BIH - rekao nam je Redžović.


Inače, meč između Redžovića i Marasovića je na turniru Slano fight night koji je organiziran povodom Katoličkog praznika Velike Gospe, bilo jedini te večeri u K 1 borilačkoj disciplini dok je ostatak borbi bio iz ultimate fighta gdje su nastupili borci iz Hrvatske koji slove za velike nade u UFC-u. Moramo naglasiti da je prvak Evrope u K 1 Adnan Redžović poslije meča zasluženo dobio aplauz navijača i čestitke od Indire Mujkić pjevačice dance grupe Colonia koji su te večeri u pauzama između borbi zabavljali publiku.