Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

23.08.2009.

ŽOK Polo prijeti istupanjem

Uprava i igračice ženskog Odbojkaškog kluba Polo iz Kalesije najavljuju skori izlazak iz premijerligaškog takmičenja. Ova odluka donijeta je nakon niza upozorenja upućenih općini Kalesija, Vladi Tuzlanskog kantona i Takmičarskoj komisiji ženske odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine da je ŽOK Polo Kalesija izložen neshvatljivoj diskriminaciji u raspodjeli propračunskih sredstava sportskim klubovima na području općine Kalesija i Tuzlanskog kantona, stoji u saopštenju ŽOK-a Polo. Naglašeno je kako će najveću štetu nemarnog odnosa i otvorene diskriminacije imati upravo igračice, koje su dovedene u poziciju da se takmiče u ligi u kojoj više zarađuju službene osobe nego vrhunski sportisti.


- Neshvatljivo je da drugoligaški klubovi dobijaju više podrške i novčane pomoći od Općine i Županije, nego ŽOK 'Polo', koji je samo ove godine dao četiri igračice u reprezentaciju BiH", stoji u saopštenju.


Navode kako je klub osnovan 1997. godine, a već 2001. su ušli u prvu ligu i odmah postali prvaci BiH.


Da bi se prevladala ova situacija iz Uprave ŽOK-a Polo uputili su zahtjev Vladi Tuzlanskog kantona i općini Kalesija da daju garancije za osiguravanje minimalno 50.000 maraka kako bi klub uspio organizovati takmičenje u narednoj sezoni.


Najava napuštanja odbojkaške Premijer lige stupit će na snagu 31. avgusta, ukoliko se do tog datuma ne riješe problemi s kojima se ovaj mladi tim suočava.


Oni podsjećaju da nije potrebno do 31. avgusta uplatiti sredstva, već samo dati garancije da će sredstva za takmičenje u ovom iznosu biti osigurana tokom sezone, a preostala sredstva osiguraće klub i njegovi sponzori. Otežavajuća situacija u predstojećoj sezoni nastala je nakon što je glavni sponzor obustavio podršku, tako da se klub našao u nezavidnoj situaciji.