Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

24.08.2009.

Mešanović: Kockarnica i kafana su za mene prošlost

Posljednjih desetak godina Alen Mešanović slovio je kao jedan od najkontroverznijih bh. nogometaša. Temperamentni Bišćanin i izuzetni nogometni znalac stalno je mijenjao klubove, gradove, žene, ali ne i svoje navike. Nakon treninga i utakmica godinama je redovno posjećivao kockarnice. Za samo sat znao je izgubiti velike sume novca, ali se na to nije previše obazirao.


                                               Veliko zlo


Alen se sada, kako kaže, potpuno promijenio i okrenuo novu životnu stranicu. To pokazuju i odlični nastupi u dresu Željezničara, za koji je u utakmicama protiv Čelika i Širokog Brijega bio strijelac dva odlučujuća gola.


- Kockarnica i kafana su za mene prošlost. Sada sam podvukao crtu i krenuo s novim životom. Želim napraviti sa Željom uspjeh po kojem će nas svi pamtiti. Iza sebe sam ostavio mnoge stvari zbog kojih se ranije nisam mogao bazirati na nogomet. Sportska javnost sada će vidjeti novog Alena, koji će biti velika prijetnja svim odbranama i golmanima u našoj ligi - kaže Mešanović.


Za razliku od nekih nogometaša koji su imali sličnih problema, Alen otvoreno govori o svom velikom poroku - kockanju.


- Ni sam ne znam kako sam se uspio riješiti tog velikog zla. Ljudima koji to nisu doživjeli nemoguće je objasniti. Kockanje je gore od alkoholizma. Kada piješ, onda za noć potrošiš hiljadu ili nešto više maraka, a u kockarnici se za sat zna izgubiti dvadesetak puta više. U to vrijeme sam počeo skoro sanjati da igram rulet ili poker. To je sada iza mene - kaže samouvjereno Mešanović koji ističe da sada ponekad odigra samo poneki listić na sportskoj kladionici.

 
Nogometaša Željezničara potpuno je promijenila i posljednja povrede, kada je nekoliko mjeseci proveo na štakama.


                                                Teška povreda


- Ne kažu bez razloga da se prijatelji poznaju u nevolji. Svi su tu kada imaš para, kada se treba trošiti i piti. Kada mi se desila teška povreda, nikog nije bilo izuzev moje porodice i nekoliko istinskih drugova. Doktori su mi predviđali da ću teško ikada normalno hodati, a kamoli igrati. Još jednom sam pokazao da sam fenomen - kaže Alen.


Za razliku od mnogih kolega koji voze najbolje automobile, Alen nema ni vozačku dozvolu.


- To me nikada nije zanimalo u životu. Neću da kvarim dojam idealnog suvozača - s osmijehom na licu govori Mešanović.


                                   Nasljednici Hamza i Tarik


I Alenovi sinovi, dvanaestogodišnji Hamza i tri godine mlađi Tarik krenuli su očevim stopama.

- Vjerujem da će oni biti moji pravi nasljednici. Pokušat ću da im prenesem svoje znanje sa zelenog terena, ali usmjerit ih da ne urade iste greška izvan nogometa. Nadam se da će sinovi nadmašiti oca - govori nogometaš Željezničara.


                                               Najjači timovi


U bogatoj nogometnoj karijeri temperamentni napadač nastupao je za Posušje, Čelik, Slobodu, Jedinstvo, Sarajevo, bijeljinski Radnik, Velež i Željezničar.


- Malo je nogometaša koji su nastupali za toliko klubova u BiH. Također, ponosan sam što sam nosio dres po tradiciji pet najjačih timova u BiH. Mislim na Željezničar, Velež, Čelik, Slobodu i Sarajevo - govori ljubimac navijača sa Grbavice.