Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

24.08.2009.

Barbarić: Sami smo sebe pobijedili

- Iskreno rečeno, nisam očekivao poraz u Banja Luci. Dozvolili smo Borcu da nas pobijedi. Igrali smo ispod našeg nivoa, bili smo statični, kako u odbrani tako i u napadu i na kraju nam se to osvetilo. Ne želim umanjiti trijumf Borca, ali da smo pružili igru kao na Grbavci, ubijeđen sam da bi se mi na kraju radovali“, rekao je za SportSport.ba trener Širokog Brijega, Ivica Barbarić i dodao:

 

- Nakon susreta sa Željezničarom i sjajne naše partije te nesretnog poraza, u Banja Luci sam se nadao pozitivnom rezultatu. Međutim, sami smo sebi krivi. Nismo odigrali onako kako možemo i znamo, te smo samo svojim greškama prokockali rezultatsku prednost. U dva navrata imali smo prednost i onda iz nekih poluprilika primimo golove. Prekidi su nas koštali, ali život ide dalje. Moramo se okrenuti narednim susretima i pokušati ispraviti naše greške.“


Na postavljeno pitanje zašto je odbio govoriti na press konferenciji nakon susreta u Banja Luci, Barbarić je odgovorio:


- Jednostavno sam bio razočaran i mislim da je bolje da se sve ohladi pa da onda razgovaram o susretu. Stvarno ne želim umanjiti pobjedu Borca, ali mislim da iz N/F saveza Bosne i Hercegovine moraju nešto konačno učiniti kako bi suđenje na svim terenima bilo isto. Gotovo svi klubovi imaju svoje sudije i to je najveći problem Premijer lige. Na gostovanjima su prisutni ogromni pritisci na sudije i to se jednostavno mora zaustaviti. Meni je iskreno puna kapa priče o suđenju i također mislim da se trenerima treba zabraniti komentarisati suđenje“.


Nakon četiri odigrana kola na vrhu premijerligaške tabele nalaze se Borac i Velež, Željo je tu negdje, a Sarajevo bilježi sjajne rezultate u Evropi. Da li Vi smatrate da je „buđenje“ klubova sa tradicijom dobra stvar za naš fudbal?


- Naravno, samo me je strah da to ne bude godinu ili dvije i onda opet sve po starom. Sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini moraju veseliti dobri rezultati nabrojanih klubova. Mislim da će prvenstvo biti jako zanimljivo i da će se do kraja voditi „mrtva utrka“ za titulu i izlazak na evropsku scenu“.