Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

25.08.2009.

Mahalbašić stiže u Sarajevo

Rašid Mahalbašić potvrdio je predstavnicima Bosne ASA BH Telecoma želju za dolaskom u redove sarajevskih "Studenata" i pored toga što transfer 19-godišnjeg austrijskog centra bh. porijekla (212 centimetara) pokušava osporiti njegov dosadašnji klub Klagenfurt. Bosnin direktor Admir Bukva i trener Vlada Vukoičić prisustvovali su u subotu meču Divizije B između Austrije i Crne Gore (63:86) u Obervartu, u kojem je Mahalbašić postigao devet poena. U Bosni su zadovoljni i njegovom igrom, ali i razgovorom koji su obavili.


- Rašid i njegovi roditelji potvrdili su nam da on želi igrati za Bosnu. Dogovoreno je da nam se Mahalbašić priključi nakon što završi obaveze prema reprezentaciji - kaže Bukva.


On pojašnjava da je Bosna prije nekoliko sedmica pismeno obavijestila Klagenfurt da želi platiti obeštećenje, koje je fiksirano u Mahalbašićevom ugovoru i zatražila broj žiroračuna na koji bi izvršila uplatu.


- Međutim, oni su nam se javili tek osmi dan i to sa 10 puta većim odštetnim zahtjevom za koji, prema informacijama koje smo dobili od advokata, ne postoji uporište. Sada čekamo da se stvar definitivno rasplete kako bi Mahalbašić, nakon što je s nama potpisao trogodišnji ugovor, dobio i pravo nastupa - rekao je Bukva.


Politehnika, pa Dubrovnik


Bukva i Vukoičić jučer su se iz Austrije vratili u Sloveniju, gdje se Bosna priprema pred novu sezonu. Ekipi se u Rogaškoj Slatini priključio i bh. reprezentativni plej Zlatko Jovanović.


- Za petak je zakazana kontrolna utakmica protiv ukrajinske Politehnike. Dan kasnije, ekipa se vraća u Sarajevo, gdje bi 5. septembra trebali igrati protiv Dubrovnika - kaže Bukva.