Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.08.2009.

Demirović želi ugovor odraditi do kraja

Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Halid Demirović, predao je izvještaj stručnoj komisiji o rezultatima u prethodnom periodu (kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Mediteranske igre) i sada očekuje konačnu odluku o svom statusu. U razgovoru za SportSport.ba selektor našeg nacionalnog tima rekao je da mu rad u reprezentaciji predstavlja veliko zadovoljstvo, te da se nada da će ugovor odraditi do kraja.


- Predao sam izvještaj stručnoj komisiji, analizirao sam igre i rezultate i svoju obavezu ispunio. Moj izvještaj nekome se može svidjeti, a nekome ne. Analize se danas prave drugačije i ja svaku utakmicu imam analiziranu u detalje, pa ako i to treba priložiti uz izvještaj, onda ću to i uraditi“, rekao je Demirović za naš portal te dodao:


- Rad u reprezentaciji predstavlja mi veliko zadovoljstvo. Ugovor mi traje još godinu i dva mjeseca i moja želja je da ga odradim do kraja. Iako smo pomalo svi nezadovoljni, pa i ja sam, moramo biti svjesni činjenice da smo u kvalifikacije startali iz četvrte jakosne grupe, a iste smo završili na trećem mjestu. U izvještaju sam naveo da imamo dobru bazu, odnosno 10-ak kvalitetnih rukometaša, ali za nešto više nam treba najmanje 18 igrača podjednake kvalitete. Moje mišljenje je da smo na dobrom putu, stvorena je jako dobra atmosfera u ekipi i mislim da ćemo se vrlo brzo uspjeti plasirati na neko veliko takmičenje“.