Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.08.2009.

Ibričić jedva čeka okupljanje

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine najveću snagu ima u napadu i sredini terena. Nezamjenjiv kotačić u srednjem redu naših Zmajeva je prvotimac splitskog Hajduka Senijad Ibričić. Ibričić je došao na Poljud 2008. godine iz redova Zagreba i od tada je jedan od glavnih igrača splitske ekipe, ali i reprezentacije Bosne i Hercegovine u čijem je dresu do sada odigrao 30 utakmica. Nacionalni tim naše zemlje već 5. septembra očekuje gostovanje kod Armenije, a četiri dana kasnije na Bilinom Polju gostuje Turska.


- Ako Bog da mislim da možemo pobijediti u obje utakmice. Svi jedva čekamo okupljanje. Što se tiče samih utakmica, vjerujem da možemo pobijediti u obje utakmice i osigurati drugo mjesto i baraž. Međutim, prvo se trebamo koncentrisati na Armeniju. To bi nam mogla biti ključna utakmica. Pobjedom u Armeniji dobili bi na samopuzdanju pred dolazak Turaka u Zenicu. Uz naše navijače i dobru atmosferu u svlačionici mislim da možemo do pobjede", kaže Senijad Ibričić za SportSport.ba.


Hajduk je ove sezone krenuo veoma loše u novu sezonu Hrvatske nogometne lige. Splitski bili trenutno se nalaze 14. mjestu, sa samo jednim bodom iz dvije utakmice.


- Zaista ne znam šta nam se dešava i šta je uzrok ovako loših igara u novoj sezoni. Svi se u klubu pitamo šta nam se to dešava. Imamo gotovo istu ekipu kao i prošle sezone i stvarno ne razumijem u čemu to toliko griješimo na terenu", smatra Ibričić.


Ove sezone na Poljud su došla dva velika pojačanje iz Rijeke, Ahmad i Anas Sharbini. Kako sarađuješ na novim saigračima na terenu?


- Uh, obojica su sjajni fudbaleri", ne krije oduševljenje Ibričić. "Jedino mi je žao što nam se nisu ranije priključili. Njihovim dolaskom ja se mogu vražati više ka sredini terena, gdje mi je prirodna pozicija i gdje se najbolje osjećam. Braća Sharbini su, bez ikakve sumnje, dva velika pojačanja za Hajduk", dodao je Senijad.