Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.08.2009.

Musemić: Predsjednik Olimpika poigrao se sa mnom

Predsjednik Fudbalskog kluba "Olimpik" iz Sarajeva poigrao se sa mnom, ali on ima pravo na to, rekao je dosadašnji trener ovog kluba Husref Musemić za Agenciju ONASA, nakon što je saznao da je dobio otkaz.

 

- Trenerski posao je takav, zato je život interesantan, jer ne znate šta vas sutra čeka. Predsjednik kluba poigrao se sa mnom, ali ja to poštujem. Radio sam najbolje što sam znao, odluka o mojoj smjeni će biti provedena, a život ide dalje, rekao je Musemić.

 

On je istakao da mu je direktor kluba saopštio odluku o smjeni.

 

- Bio sam zatečen saznanjem da sam dobio otkaz, jer to nisam očekivao. Ipak, odavno sam očvrsnuo zbog takvih odluka, jer sam i ranije imao sličnih situacija u trenerskoj karijeri, kazao je Musemić, dodavši da je rano govoriti o nastavku trenerske karijere, ali da ostaje u Sarajevu živjeti sa porodicom.

FK "Olimpik" danas je saopštio da je prekinuo saradnju sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem, te mu se zahvalio na svemu što je do sada uradio za ovaj klub, posebno u prošloj sezoni kada je Olimpik doveo u Premijer ligu BiH.

 

U narednom kolu protiv Laktaša klub će voditi treneri Faik Kolar i Nedim Jusufbegović, a pitanje novog šefa stručnog štaba biće riješeno u skorije vrijeme, saopšteno je iz FK "Olimpik".

 

"Olimpik" se trenutno, s utakmicom manje, nalazi na 10. mjestu Premijer lige BiH uz 4 osvojena boda.

Popularni Vukovi s Otoke pobijedili su Travnik i remizirali s Modričom kod kuće, a izgubili od Veleža u gostima, što ne zadovoljava apetite ambiciozne Uprave.