Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.08.2009.

Supić: Na SP možemo i direktno

Pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selektor Blažević će po prvi put biti na slatkim mukama oko pozicije golmana.

 

Koga na gol? Nemanju Supića ili novopečenog reprezentativca Asmira Begovića. Supić je u svim dosadašnjim utakmicama pokazao sigurnost i sasvim sigurno je opravdao status reprezentativca. Nemanja je u Sarajevu gdje trenira sa ekipom Željezničara a pored toga traži novi angažman, dok dobre vijesti stižu iz Engleske gdje je Asmir Begović branio čitavu utakmicu za Portsmouth.


Ovaj put smo razgovarali smo sa jedinicom na našem golu, Nemanjom Supićem. Nastavak kvalifikacija se bliži, koliko možemo u naredne dvije utakmice?


- Mislim da možemo mnogo, ja se nadam ishodu kao i protiv Belgije, tj. pobjedama u naredne dvije utakmice. Imamo kvalitet i dobru ekipu, mislim da ćemo to dokazati i na terenu. Obje utakmice su teške ali moramo misliti na prvu narednu, tj. utakmicu u Armeniji gdje treba da damo svoj maksimum i da u utakmicu uđemo ozbiljno. Kažem, nadam se da ćemo upisati dvije pobjede iz naredna dva susreta.


Selektor Blažević bio bi zadovoljan sa četiri boda iz dvije utakmice...


- Realno bih i ja bio zadovoljan sa četiri boda ali sa šest bi riješili sve brige oko baraža i do kraja čekali kiks Španaca pa da u zadnje dvije utakmice odemo direktno na Svjetsko prvenstvo, ništa nije nemoguće.


Dolaskom Begovića u reprezentaciju dobit ćete konkurenciju na golu?


- Pa dobro, uvijek je bolje da imate što jaču konkurenciju i to vas tjera na bolji rad. Meni je drago da se kod nas pojavljuju kvalitetni golmani i da nije problem ako se povrijedi jedan ili dva golmana te da uvijek ima neko ko može biti adekvatna zamjena. Vidjet ćemo na pripremama, neka brani ko zasluži.


Još uvijek niste pronašli angažman, kada te možemo vidjeti u novom klubu?


- Trenutno traju pregovori sa nekoliko klubova. Nadam se da ćemo uskoro da riješimo i tu situaciju, imao sam ponude iz Srbije iz tri-četiri kluba, ali u ovom momentu nisam bio raspoložen da se vratim tamo. Čekam angažman u inostranstvu i mislim da bi se sve trebalo riješiti u narednih sedam dana, rekao je Nemanja Supića na kraju razgovora za Sportin.ba