Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

27.08.2009.

Nalazi kažu: Spahić boluje od svinjske gripe

Francuski mediji objavili su sinoć saopštenje Montpelliera prema kojem je kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić obolio od virusa H1N1, odnosno svinjske gripe.

 

Spahić se trenutno nalazi u kućnoj izolaciji, gdje će provesti narednih pet dana čekajući nalaze doktora. Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine jučer je morao prije vremena napustiti trening svoje ekipe, žaleći se na umor. Na zvaničnoj stranici Montpelliera objavljeno je kako se jedan njihov igrač žali na simptome koji su veoma slični onima zloglasnog virusa H1N1.


U Montpellieru su odmah naložili da se urade nalazi krvi Emira Spahića, a oni su, nažalost, pokazali prisustvo virusa H1N1. Ovakav razvoj situacije gotovo pa sigurno znači da kapitena reprezentacije BiH neće biti na okupljanju, zakazanom za ponedjeljak, jer će se nalaziti u karantinu do nedelje, a pod velikim je znakom pitanja i njegov nastup u predstojećim susretima kvalifikacija za odlazak na SP, što je za bh. tim, ogroman hendikep.- Ovoga sam se najviše plašio, da nam se ne dogodi nešto nepredviđeno. Ne znam šta da radim. Bez Spahića smo mnogo slabiji, u to nema nikakve sumnje", kaže selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević.


Kapiten bh. tima odlično je startao sezonu u svom novom klubu, gdje je u prva tri kola postigao dva gola, te je izabran za najboljeg igrača frnacuske lige u 3. kolu.