Click here for Myspace Layouts

BH SPORT

Dobrodošli na Blog koji ima za cilj da ukaže na sve negativnosti kao i na sve pozitivne stvari u našem sportu

28.08.2009.

Meč odluke u Gradačcu

Idemo u Gradačac da se nadigravamo. Veliku smo stvar uradili u prve četiri utakmice i to dobrom igrom protiv Zvijezde moramo da potvrdimo, kazao je Velimir Stojnić, trener Fudbalskog kluba Borac. Banjalučani su u sezonu 2009/2010. ušli bez poraza. Lideri su na tabeli a tu poziciju pokušaće da odbrane već ovog vikenda u okviru 5. kola Premijer lige BiH. Protivnik im je Zvijezda kojoj u novoj sezoni još niko nije odnio bodove sa domaćeg terena.

 

- Ova utakmica je jedna od najznačajnijih za nas jer imamo obavezu da nastavimo u istom ritmu kako smo i počeli. Nakon ovog meča slijedi pauza od 15 dana u kojoj ćemo imati vremena da posložimo neke stvari i svoju igru podignemo na još viši nivo, ali prvo moramo preskočiti ovu prepreku", rekao je Stonjić i dodao:

 

- Ne bih se bavio prognozama da li ćemo osvojiti tri boda, jedan ili nijedan. Napravili smo ciklus od četiri odlične utakmice i tako treba ući i u ovu. Pohvalno je kako se moji momci odnose prema igri i s kakvim zalaganjem i odgovornošću pristupaju svakom meču. To je ono što je najbitnije i ako je to kako treba, ni rezultati neće izostati."

 

Sadašnji sastav Borca krasi odlična psihička pripremljenost. I kad prime gol, igrači ne padaju u letargiju. Borac je dva puta gubio od Širokog i oba puta uspio da se "vrati iz mrtvih" i na kraju porazi jednu od najkvalitenijih ekipa u Premijer ligi. Ta osobina u prethodnim sezonama nije baš bila zaštitni znak banjalučke ekipe.

 

- Na početku priprema smo veliku pažnju obratili na psihičku stabilnost i igru. Dobro poznajem sve momke i znam koliko i šta mogu. Rekao sam im da će ih sve osim pozitivnog stava sputavati u igri i da neće moći da pokažu da znaju da igraju fudbal. To su oni prihvatili i evo vidite kakav je rezultat. Prva četiri kola su bila poprilično stresna kao i uostalom svaki meč, ali oni su to sve stoički podnijeli što je za divljenje", kazao je Stojnić.

 

U međuvremenu Borac je u utorak odigrao i jedan kontrolni meč u kojem je sa 6:0 porazio Lauš, trećeligaša RS. Po dva gola su postigli Marko Mazalica i Ognjen Damjanović a po jednom su mrežu zatresli StojanVranješ i Oliver Jandrić. Ovo je tradicija Borca da u toku sedmice nakon kondicionih treninga odigra utakmicu u kojoj su veći dio meča igrali oni igrači koji imaju manju minutažu u Premijer ligi.