beats by dre cheap

Hasagić, Bajramović i Ibišević ne idu u Kan

Selekcija novinara, potom Oman, pa Austrija... Dugo NSBiH nekoliko mjeseci unaprijed nije znao suparnike za najbolju reprezentaciju. Eto šta znače dobri rezultati. Dvije tri vezane pobjede i već smo tražena roba. U Savezu zadovoljno trljaju ruke, a još dojučer su molili na sve strane za sparingovanje. Igralo se za avionske karte i «nešto» keša. Ni kriv ni dužan glavom je platio Meho Kodro, koji nije želio voditi našu selekciju na avanturističko putovanje u Iran. Odakle su pojedinci iz Saveza u najlon kesama donosili dolare... Blažević je zadovoljan što će nam prije kvalifikacijskih utakmica, sparingovati Oman i Austrija. Novinarska selekcije poslužit ća kao «predjelo».

 

- Austrija je protivnik po mjeri u avgustovskom terminu - kazao je sretno Blažević. Igralo bi se (12. avgusta) u Beču, dvadesetak dana prije gostovanja u Armeniji. Austrija je zasigurno daleko teži suparnik od Armenije sa kojom ulazimo u finiš kvalifikacija. Meč u Beču bit će prava generalka za Blaževića. Selektor će tada moći računari na Vedada Ibiševića, koji duže vrijeme pauzira, ali i na Kenana Hasagića i Zlatana Bajramovića, koji su trenutno van stroja. Oni sigurno neće kandidirati za meč sa Omanom u Kanu. Neizvjestan je nastup i Džemala Berberovića. Prema prvim procjenama, Berberović će pauzirati najmanje desetak dana. Selektoru ostaje da u susretu sa novinarskom selekcijom uigra postavu koju će suprotstaviti Omanu u Kanu.

 

                                   Savez spava

 

U NSBiH su zauzeti svojim poslovima. Neki seminarom za sportske direktore bh. klubova, drugi prave kalkulacije u vezi završnice Premijer lige, a Munib Ušanović sakuplja glasove za novi (re)izbor. U tu svrhu je iz Zagreba «na konsultacije» pozvan Miroslav Blažević. Ušanović i Ćiro traže dvanaest glasova. Navodno, uvjereni su da će do sjednice Izvršnog odbora, koja će biti 15. maja u Bihaću, imati dovoljno ruku. Nažalost, niko (osim Dragana Jovića), nije pokazao zanimanje za Mahira Hadžirešića. Kojeg želi Vest Hem, želi ga i kanadska reprezentacija, ali nogometni dijamant želi bh. dres. Baš kao što je i Zlatan Ibrahimović u Hadžirešićevim godinama, sanjao i želio dres bh. reprezentacije. Nikog tada nije zanimao plač dragulja iz Malmea, danas jednog od najboljih nogometaša na svijetu. Dokle god je za ovu državu važniji izbor jedog činovnika, vječitog sekretara, za naš fudbal nema budućnosti.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
06/05/2009 09:01