beats by dre cheap

Samir Šarić: Vratit ću se u Sarajevo

Sjajni napadač norveškog Sanderfjorda odlično je počeo novu sezonu i u fantastičnoj je formi. Ne bi nas ništa iznenadilo da čak ovog ljeta promjeni boje kluba. Talentovani fudbaler karijeru je počeo u F.K Radnik iz Hadžića, odakle prelazi u FK Sarajevo gdje je proveo dvije godine. Nakon toga prelazi u FC Umea, odatle odlazi u Sanderfojrd gdje i danas igra.


Tek ste ušli u prvu ligu, da li ste zadovoljni početkom prvenstva?


- Da, imali smo dobar start. Imamo 12 bodova nakon 7 kola, trenutno dijelimo sa Startom treće mjesto na tabeli.


U Sanderfjordu je došlo još igrača iz BiH. Kako su se uklopili u ekipu?


- Da, tu nas je trojica i Marciano je s nama u ekipi. Svi su se dobro uklopili. Igraju važnu ulogu. Drago mi je da su pokazali kako igrači iz Premijer lige mogu igrati u nekim europskim ligama.


Igrali ste u Sarajevu, možete li mi usporediti Premijer ligu i norvešku prvu ligu?


- Dosta je teško uporediti. Ako poredimo organizacijski dio lige tu su Norvežani daleko ispred nas. Što se tiče fudbala ovdje se igra dosta brže, fizički jače. Mi smo poznati više po tehnici dok su Norvežani po disciplini i trci.


Da li ćete se vratit jednog dana u bordo dres?


- To je moja želja. Iako je rano govoriti o tome naravno da bi se volio vratiti jednog dana u klub koji mi je dao sve u mojoj karijeri.


Da li ste zadovoljni zadnjim nastupima reprezentacije?


- Fantastičan posao su uradili i trebamo biti ponosni na sve ovo što se događa u zadnje vrijeme. Nadam se da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo i tako promovisati naš fudbal i našu državu. To bi značilo puno za Bosnu i Hercegovinu i njen narod.


Da li se vi nadate u skorijoj budućnosti selektorovom pozivu?


- To je moj san. Ja idem stepenicu po stepenicu u svojoj karijeri i nadam se da će se taj trud isplatiti u skorijoj budućnosti, te da ću ostvariti svoj san igranjem u reprezentaciji,  rekao je za Sportin.ba Samir Šarić

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
07/05/2009 06:37