beats by dre cheap

Bordo tim mi je bliži srcu, a jedino ružno što pamtim sa Grbavice je Dželaludin Muharemović

Edin Dudo je jedan od rijetkih aktera 93. gradskog derbija koji će biti odigran u subotu, a koji je nosio dres oba gradska rivala, Sarajeva i Željezničara. Za «plave» je odigrao pet sezona (2003. - 2008.), dok je za tim u "bordo" dresovima nastupao u prekidima. Prvi period boravka u FK Sarajevo bio je od 1999. do 2003. godine, da bi nakon boravka na Grbavici, pred početak ove sezone ponovo stigao u FK Sarajevo, klub koji mu je, kako i sam kaže, draži srcu.

 

- Moram priznati da mi je na Grbavici bilo lijepo. Kad sam prešao u Želju, nakon igranja za Sarajevo, nisam primao nikakve uvrede ili prijetnje. Sve je proteklo prilično mirno dok sam se «šetao» između Koševa i Grbavice i zbog toga su mi navijači oba tima ostali u lijepom sjećanju - kaže Dudo.

 

U karijeri je odigrao 15-tak derbija. Nekad je bio starter, nekad džoker, a nekad nije nikako dobivao priliku. Zbog toga Dudo dijeli lijepa i ružna sjećanja na trenere koji su ga trenirali.

 

- Kad sam tek stigao na Koševo 1996. godine, dočekali su me Salko Nikšić, a potom me pod svoje preuzeo Agim Nikolić, kojima ću vječno biti zahvalan na pruženoj šansi. Kasnije sam igrao još i kod Husrefa Musemića i Fuada Muzurovića. U Želji, povjerenje su mi ukazivali Ratko Ninković, Enver Hadžiabdić, Boro Bračulj, Nenad Starovlah..., dok neke druge ne pamtim po dobrom, a posebno Dželaludina Muharemovića. Taj čovjek mi jednostavno nije dao da igram, ne znam zašto - priča Dudo.

Kad su derbiji u pitanju, sa Željezničarom ima jednu pobjedu, a sa Sarajevom dvije. Jedan derbi mu je posebno ostao u sjećanju.

 

- Utakmica finala Kupa protiv Želje, 2002. godine, bila je spektakl. Rezultat je dugo bio 1:0 za nas, da bi nekoliko minuta prije kraja Željo izjednačio na 1:1. Ipak, Adnan Osmanhodžić zabio je u sudijskom vremenu za veliku pobjedu. Ja sam ušao u igru u 60. minuti i odigrao izvrsno u odbrani - prisjeća se naš sugovornik.

 

Na kraju, pitali smo ga šta bi to moglo odlučiti 93. vječiti derbi.

 

- U derbiju uvijek bude svega. Ako suđenje bude korektno, a znalo se desiti da se zbog sudija derbiji čak i prekidaju, mislim da možemo pobijediti komšije. Po meni, prevaga na našoj strani je Alen Škoro. On uvijek zabije gol Želji - rekao je Edin Dudo, igrač koji gine za svaku loptu, ma koju utakmicu igrao, i ma kojem dres nosio.

 

                                   Pajić sretniji Sarajevu

 

Bijeljinski arbitar Danijel Pajić voljom žrijeba određen je za glavnog sudiju najvećeg bh. derbija, duela Željezničara i Sarajeva koji će biti odigran u subotu na Grbavicu.

 

Pajić je u drugom dijelu sezone do sada dva puta bio glavni sudija Želji, i sa njim "plavi" imaju polovičan uspjeh. U prvom kolu proljetnog dijela šampionata poraženi su u Tuzli od Slobode rezultatom 0:1, a u 19. kolu na Grbavici, kada je Pajić sudio, savladali su Laktaše rezultatom 1:0.

 

Sa druge strane, ekipi sa Koševa Pajić je u ovoj polusezoni bio sretan, jer su u 22. kolu sa njim donijeli bod sa gostovanja u Širokom Brijegu (1:1). Pajiću će na Grbavici asistirati Dalibor Drašković i Siniša Janić.

 

                                   Petorka u oba tabora

 

Osim Edina Dude, u redovima gradskih rivala ima još nekoliko igrača koji su nosili dres i jednog i drugog kluba. U Želji je to Sejo Bučan, dok je na Koševu, osim Dude, dres Želje oblačio i Adis Jahović, te Faruk Ihtijarević. Osim pomenute trojice igrača, i pomoćnik Mehmeda Janjoša Almir Hurtić, svojevremeno je branio u dresu ljutog gradskog rivala s Grbavice.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
08/05/2009 09:34