beats by dre cheap

Ibrahim Šehić : Pobjedom se iskupiti za očajnu sezonu

Uoči utakmice Željezničara i Sarajeva polako se zagrijava atmosfera na Grbavici. U Želji su svjesni da je pobjeda nad najvećim rivalom jedina prilika da se ekipa bar malo iskupi pred navijačima za očajne igre i rezultate u ovoj sezoni. Sarajevo se bori za plasman u Kup UEFA, bodovi sa Grbavice izuzetno su mu bitni, jer bi tako i definitivno osiguralo poziciju u vrhu. Kako obje ekipe žele tri boda, možda ćemo vidjeti i golove. Posljednja tri vječita derbija u Premijer ligi završena su bez golova, sa 0:0, dok je na prošlogodišnjim duelima u Kupu palo čak deset golova (3:1 za Želju na Grbavici, 4:2 za Sarajevo na Koševu). Golman Ibrahim Šehić u Premijer ligi još nije primio gol od komšija. U proljetnom dijelu Premijer lige na Grbavici je primio samo jedan gol, protiv Leotara.


- Obje utakmice koje sam branio igrale su se na Koševu i bilo je 0:0. U Kupu smo primili pet golova, ali smo prošli dalje i izbacili Sarajevo. Motiv će biti veliki, samo se pobjedom možemo bar malo iskupiti kod navijača - govori Željina "jedinica".


Previsoke cijene ulaznica (jug 7 KM, istok 10 KM, sjever 15 KM, zapad 30 KM) i direktan TV prijenos (BHT 1, subota, 17 sati) utjecat će skoro sigurno na posjetu. No, u Željezničaru se nadaju da će veliki broj navijača oba tima ipak ispuniti Grbavicu. Glavni sudija utakmice između Željezničara i Sarajeva je Danijel Pajić iz Bijeljine.


Memišević se oporavio


Trener Željezničara Demir Hotić bit će u problemima, ali onim slatkim, jer je konkurencija za prvi tim jaka. Oporavio se i Damir Memišević, koji trenira cijelu sedmicu. Sigurno je da neće biti povrijeđenog Damira Rovčanina, a najvjerovatnije ni Igora Radovanovića.

 

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
08/05/2009 19:15