beats by dre cheap

Savezu blokiran račun zbog 50.000 KM duga

Uposlenici Košarkaškog saveza BiH ušli su u osmi mjesec bez plaće pa je pravo čudo da naša krovna košarkaška organizacija uopće i opstaje, a ne kamoli još i vodi brigu o domaćim takmičenjima, reprezentaciji, međunarodnoj komunikaciji...


Predsjednik KSBiH Nikica Petrović kaže da je svjestan problema koji je, najvećim dijelom, posljedica blokiranog računa Saveza.


- Prema odluci suda, a zbog dugovanja za avioprijevoz iz 2005. godine od skoro 50.000 KM, Savezu je blokiran račun - kaže Petrović.


Prvi čovjek KSBiH nada se, ipak, da će Savez, u saradnji s Vladom Federacije BiH, koja je dala određene signale, riješiti problem dugovanja i povjeriocima i uposlenicima te zatvoriti finansijsku konstrukciju za velike reprezentativne akcije u 2009. godini.


- Neki su ugovori već napravljeni. Seniorska selekcija trebala bi provesti program u Zenici. Planiramo da ćemo u organizaciji juniorskog Evropskog prvenstva u Sarajevu nešto i zaraditi. Očekujem da će i Zakon o sportu, kojem se nastojimo prilagoditi preregistracijom Saveza, donijeti pozitivan pomak u košarci - izjavio je Petrović.


                        Vrijeme je za mlađu generaciju


Petrović kaže da će aktuelni sastav Predsjedništva KSBiH ispratiti obaveze u ovoj godini zaključno s baražom i, eventualno,  s Evropskim prvenstvom muške selekcije, dok će u septembru biti održana izborna sjednica Skupštine Saveza.


- Možda je vrijeme da polako počnemo prepuštati pozicije mlađoj generaciji ljudi iz košarke, kakvi su, recimo, Vinko Batinić iz Širokog Brijega ili Dino Konaković iz Sarajeva. Nemam nekih posebnih ambicija za novi mandat u Predsjedništvu, ali ću, u svakom slučaju, ostati u košarci - rekao je Petrović.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
09/05/2009 09:56