beats by dre cheap

Misimović: Još nisam odlučio gdje nastavljam karijeru

Naš nogometni reprezentativac i najbolji asistent njemačke Bundeslige Zvjezdan Misimović tvrdi da spoznaja kako će ih trener Feliks Magat (Felix Magath) krajem sezone napustiti ne bi trebala uvjetovati raspad ekipe. Upravo se takvo nešto dogodilo u utakmici 31. kola njemačkog prvenstva u Štutgartu, gdje je domaćin nanio uvjerljiv poraz (4:1) Volfsburgu, vodećoj ekipi Bundeslige.


                                               Loš početak


- Igrali smo loše od prve minute, a to se lideru na tabeli ne smije dogoditi. Sve ono što nas kroz sezonu prikazuje u dobrom svjetlu, u Štutgartu nismo pokazali. Svih 90 minuta igrali smo podređenu ulogu, bez trunke agresivnosti. Odigrali smo taj dvoboj kao da nam ništa ne donosi - iskreno je opisao Misimović poraz svoje ekipe za portal Sport.de te je stao u odbranu trenera:  


- Ne stoji Magat na terenu nego mi. Nije on ništa pogriješio i nemamo se pravo na to izvlačiti. Za poraz nisu krivi on, teren, vrućina ili neko drugi nego samo mi.


Misimović je odigrao tek 37 minuta utakmice u Štutgartu, nakon čega ga je na terenu zamijenio Askan Dežaga (Ashkan Dejagah).


- Osjetio sam bol u stopalu i zato sam izašao iz igre. Nadam se da je samo ogrebotina uvjetovala nateknuće poplavljelog stopala. Bol je bila prejaka - kazao je.


Uprkos porazu, Volfsburg je zadržao vodeće mjesto u Bundesligi mada je sada bodovno izjednačen sa drugoplasiranim Bajernom. Za vrat im pušu još i Herta, Štutgart, Borusija (D) i Hamburger.


                                               Borba za titulu


- Još je sve u našima rukama, ali ne smijemo sebi više dozvoliti da igramo kao protiv Štutgarta. Očekujem našu dobru igru protiv dortmundske Borusije. Time bismo ovo bacili u zaborav - optimista je Misimović.


Mnogi mediji, naročito u Njemačkoj, kalkuliraju da će Misimović krajem sezone napustiti Volfsburg i otisnuti se prema Bremenu, gdje bi trebao potpisati ugovor sa Verderom.


- Profesionalac sam, stoga će špekulacija o mojoj budućnosti uvijek postojati. Imam ugovor do 2012. godine i još dosta posla u sljedeće dvije sedmice. Šta će se dogoditi nakon toga, vidjet ćemo - zaključio je Misimović, kojem nedostaju dvije asistencije da izjednači rekord Bundeslige koji je u sezoni 1994./1995. postavio tadašnji igrač bremenskog Verdera Andreas Hercog (Herzog).

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
11/05/2009 08:32