beats by dre cheap

Svjedočili Jaha i Kulenović

Na Sudu BiH jučer je nastavljeno suđenje generalnom sekretaru Nogometnog saveza BiH Munibu Ušanoviću i sekretaru za finansije Miodragu Kurešu, optuženima za utaju poreza i zloupotrebu službenog položaja.


Donesena premija


Nekadašnji A2 reprezentativac Almin Kulenović svjedočio je da je nastupao na turnirima u Maleziji i Iranu, te da je za drugo mjesto osvojeno u Iranu po povratku u BiH dobio nagradu od oko 1.000 KM, koja mu je donesena u Bihać, gdje je tada igrao za Jedinstvo. Koordinator za mali i ženski nogomet Murat Jaha rekao je kako u NSBiH radi od 2000. godine. Kao koordinator malonogometne reprezentacije u 2004. godini vršio je isplatu troškova igračima na pripremama i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.


Jahi su pokazane dvije uplatnice od 3.950 KM bez njegovog potpisa, a u rubrici potpisi bilo je napisano "prilog spisak". Tužilac Ahmed Halebić pitao je Jahu da li je on dobio novac putem tih uplatnica, a Jaha je rekao kako nije, jer nema njegovog potpisa. Drugooptuženi Kureš objasnio je da su pokazane uplatnice one kojima se pravdao utrošeni novac, a da su Jahi za uzimanje akontacije izdate druge priznanice.


Završna riječ


Predsjedavajući sudskog vijeća Esad Fejzagić ostao je dosljedan da je 25. maj posljednji dan za iznošenje dokaza odbrane i da u slučaju nedolaska novih svjedoka, ako ne bude gotov nalaz finansijskog vještaka kojeg je angažirala odbrana, tužilac može početi sa završnom riječi u ovom procesu.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
13/05/2009 19:59