beats by dre cheap

Košarkaši Sloboda Dite ostvarili cilj

Košarkaši Sloboda Dite ostvarili su cilj sa početka sezone i plasirali se među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini. Tako će u nedjelju igrati svoju prvu polufinalnu utakmicu play off-a u Sarajevu protiv ekipe Bosna Asa BHT o čemu je bilo riječi na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare.

 

- Bosna, po mojem mišljenju, nije samo favorit u susretima protiv nas, nego je i favorit za titulu. Mi nemamo šta izgubiti, u ovakvim utakmicama možemo samo dobiti. Pokušat ćemo se suprotstaviti što je moguće bolje i ako nam se ukaže prilika dobiti utakmicu, makar jednu, jer Bosna je jedina ekipa koju ove godine nismo pobjedili. Što se tiče stanja u ekipi, svi igrači su zdravi, treniraju, nadam se da neće biti problema do nedjelje i da ću u Sarajevu moći računati na sve njih, rekao je trener Senad Muminović.

         
- Cilj jeste ostvaren, međutim, kada dođeš u polufinale sigurno imaš još veći motiv da igraš i da se boriš, pogotovo kada igraš protiv ekipe koja po mom mišljenju otskače od svih ostalih u BiH. Treba da idemo na pobjedu ali će stvarno biti teško jer su oni u Sarajevu apsolutni favoriti. Međutim, ako se budemo predstavili u najboljem svijetlu i igrali strpljivo, možemo se nadati. Idemo rasterećeni ali sa posebnim motivom da pokušamo da iznenadimo, kazao je košarkaš Sloboda Dite Zlatko Jovanović.


Utakmica protiv Bosne igra se u nedjelju, 17.maja, u Sarajevu od 17,00 sati uz TV prijenos

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
16/05/2009 08:33