beats by dre cheap

Špica: Nije slučajno što su sudile sarajevske sudije

Damir Špica, sportski direktor Borca, bivši vrhunski as ovog kluba, razočaran je načinom na koji je njegov klub zaustavljen na putu ka Evropi.

 

- Nije slučajno što su nam sudile sarajevske sudije. Protiv Slavije u Istočnom Sarajevu sudio je Efendić, a sada Pilav. Poništen nam je regularan pogodak u 38 minuti kod 0:0. Isključenja su opravdana, a navijači su revoltirani suđenjem uletjeli na teren. Niko nije imao primjedbe nakon gostovanja u Banja Luci. Sigurno da ima neka pozadina u svemu ovome - naglašava Špica.

 

Slično razmišlja Marko Maksimović, veznjak Borca.

 

- Ovo je jedna režija u kojoj je Borac ispao žrtva, a za interese nekih moćnika. Sudija je svojim suđenjem navukao gnjev navijača. Nije problem moje isključenje, mada sam bio isprovociran, probem su svjesne sudijske pogreške. Poništen nam je čist gol. Borac je najkorektnija ekipa, samo na sportskom polju smo došli u situaciju da se borimo za Evropu. Nije problem što smo otpali, Borac je ispadao iz Lige i vraćao se. Igrat ćemo u Evropi, unatoč sudijskim nepravdama - poručio je Marko Maksimović, bivši kapiten mlade reprezentacije.

 

I u Slaviji su, navodno, imali zamjerki na suđenje. No, kada su se glave ohladile, shvatili su da bi neko drugi na mjestu Pilava, podlegao pritisku. Ko zna koji bi sudija isključio dva domaća igrača i još poništio gol domaćinu. Nakon utakmice u Banja Luci, navijači su željeli linčovati sudije, ali zamalo su ceh platili igrači Slavije. Naim, Pilav je sa saradnicima sprintao poput Karl Luisa iz najboljih dana. Ipak, u «sačekuši» u tunelu, neko je Pilava i Traku «pomilovao» po glavi i ostalim dijelovima tijela.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
18/05/2009 08:34