beats by dre cheap

Hadžić: Evropa je Božija nagrada za zajedništvo

Sarajevo je u Evropi! Kolo prije kraja sezone, tim s Koševa uspio je osigurati, u najgorem slučaju, četvrto mjesto, koje ekipi otvara vrata za nastup u Evropskoj ligi. Iako je njihov protivnik i ranije izgubio šanse da opstane, fudbaleri bordo tima pribojavali su se meča sa Posušjem. Poraz od Željezničara u prošlom kolu narušio je atmosferu u svlačionici bordo tima, a Borac je bio za petama. Svaki posrtaj mogao je značiti kraj evropskih nada. Ipak, Posušje je dobilo propisnu lekciju (4:0). Pobjeda, u kombinaciji sa remijem Slavije i Borca, znači da se Sarajevo u posljednjem kolu u Lukavici ne treba plašiti ničega.


- Nakon Grbavice, bilo je teško izaći pred publiku, ali srećom, nismo potcijenili Posušje nego smo sve riješili u prvom poluvremenu. Momci su nakon poraza od Želje pokazali karakter - kaže Damir Hadžić.


Napadač bordo tima, koji je u protekloj polusezoni iznio možda i najveći teret u usponu Sarajeva na poziciju koja vodi u Evropu, oduševljen je zato što je ekipa, nakon slabe jesenje polusezone, ipak ispunila želje navijača.


- Presretan sam zbog Evrope, naročito zbog toga što nam zimus niko nije davao šanse za to. Čak su govorili da ćemo se, nakon odlaska nekoliko igrača, boriti za opstanak. Ipak, ekipa je odgovorila na pravi način, zbila je redove i, pod palicom Mehmeda Janjoša, ispunila cilj. Bog nas je nagradio za zajedništvo, jer smo svi u svakoj utakmici davali 120 posto mogućnosti - govori Hadžić. 


Nagradu ću pamtiti do kraja života


Hadžiću je prije meča uručena nagrada "Ismir Pintol" za najborbenijeg igrača sezone prema izboru navijača. Čini se da je priznanje otišlo u prave ruke.


- Bilo mi je malo nezgodno, bio sam nervozan zbog poraza od Željezničara u prošlom kolu, ali ću taj trenutak pamtiti do kraja života. Zaista je velika čast dobiti priznanje od navijača kakvi su naši. Moram reći da bi bilo zasluženo i da je nagradu dobio bilo koji drugi igrač - kaže Hadžić.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
18/05/2009 17:48