beats by dre cheap

Šehović: Naša odbrana iznenadila je Slobodu

Za 12 minuta nadoknadili su 23 poena minusa! Košarkaši Bosne ASA BH Telecoma napravili su podvig rijetko viđen na našim terenima, sa 50:73 u 28. minuti košem Ikonića tri sekunde prije kraja poveli su za konačnih 88:86 i vodstvo 1-0 u seriji na dvije pobjede u polufinalu plej-ofa za prvaka BiH protiv Slobode Dite.


                                               Ogromna volja


- Mislim da je ovo prvi put od kada sam u Bosni da smo dostigli ovoliki minus, čak je pitanje koliko se puta u karijeri napravi sličan preokret. Moram priznati da je u početku izgledalo da Sloboda više želi pobjedu, mi smo bili i nepovezani i dekoncentrirani. Međutim, pokazali smo da uz ogromnu volju, čak i kada nemamo neko veliko napadačko raspoloženje, možemo pobijediti - tvrdi Suad Šehović.


Borbeni bek "Studenata" meč je završio sa 13 poena. Njegov saigrač Ivan Ivanović imao je 19, Nikola Vučurović 16, kapiten Ikonić 12... O optužbama iz Slobode da su domaći igrali pregrubo, uz naklonost sudaca, Šehović kaže:


                                               Odluka u Tuzli?


- Mi gotovo tri četvrtine nismo igrali odbranu! Sloboda je lagano stizala do koša i kada smo napokon zaigrali na ivici faula, možda ih je to iznenadilo. Ne bih rekao da su suci griješili, više sam mišljenja da su gosti na plus 20 vjerovali da ne mogu izgubiti.


A da li su košarkaši aktuelnog prvaka vjerovali da mogu preokrenuti?


- Kada smo osjetili da je Sloboda počela pomalo igrati raštimano, odlučili smo pokušati napraviti podvig. To je prepoznala i publika, kojoj se zahvaljujem na sjajnoj podršci. Izvući ćemo pouke iz ove pobjede ili skoro poraza i pokušati riješiti seriju u Tuzli. Sloboda je kući jedan od najtežih rivala, ali ovaj put ih nećemo potcijeniti - rekao je Šehović.


                                               Arbitri na udaru


Što je bliži finiš sezone, to su i optužbe na račun sudaca sve češće. Iz Slobode Dite su nakon nedjeljnog meča grmili na arbitre što nisu obuzdali agresivnu igru Bosne, jednako kao što su iz domaćeg tabora protestirali na tri prilično nategnute tehničke i nesportske greške.


Sličnih optužbi bilo je i bit će, a gnjev klubova, igrača, trenera... rast će sve dok Košarkaški savez BiH i njegova nadležna tijela jasno ne kažu da li i ko i koliko griješi. Zašto bi klubovi vjerovali sucima kada godinama ni nakon najskandaloznijih sudačkih odluka nikada zvanično nije rečeno da su službena lica sankcionirana niti je, pak, neko bio dovoljno hrabar pa javno stao u odbranu arbitara ako su već neopravdano kritizirani. Guranje pod tepih ništa neće riješiti.

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
19/05/2009 08:45