beats by dre cheap

Pobjeda u gostima ostat će samo san

Posljednju priliku za pobjedu u gostima Željezničar je propustio u Širokom Brijegu, pa će se sramotna tradicija višegodišnjeg posta na strani produžiti sigurno do jeseni. Na Pecari je Željo poveo, igrao solidno u prvom dijelu, no čak i nemotivirani Široki Brijeg ipak je došao do tri boda.


- Imali smo sve u prvom dijelu, vodstvo, dominaciju, prilike. Kod 1:1 iz nepotrebno skrivljenog penala primili smo gol i na kraju izgubili. Žao mi je zbog poraza, uslovi za igru bili su odlični, protivnik korektan - govori Demir Hotić, trener Željezničara.


U subotu je kraj Premijer lige, a na Grbavici se ništa ne zna, ali baš ništa. Ko će voditi klub, ko će biti trener, ko će igrati. Dok ozbiljni klubovi već mjesecima prave planove za narednu sezonu, navijače Željezničara, prema svemu sudeći, i dalje očekuje patnja.


- Davno je trebalo početi s razgovorima, o igračima kojima istječu ugovori, igračima koje želimo angažirati. Ne znam, što se tiče mog posla, napravit ću detaljan izvještaj o svakom igraču i podnijeti ga Predsjedništvu. Očekujem ozbiljan razgovor, nadam se vrlo brzo - kaže Hotić.


                                    Ugovor do januara


Šef Željinog stručnog štaba polako gubi entuzijazam, koji je imao kada je došao na Grbavicu.


- Meni ugovor istječe u januaru naredne godine, ali zaista nije bitno da li će trener biti Demir Hotić. Za Željezničar je jako bitno da se napravi detaljan plan, ili sadašnja Uprava ili neka nova, za bilo kakve pomake mora se planirati.


Što se tiče ovih šest mjeseci, mogli smo bolje, na utakmici protiv Sarajeva ekipa je pokazala da može mnogo više od trenutnog. Razumijem i igrače, plaće nisu redovne, bilo je problema, nadam se da će biti bolje jer Željo mora biti u vrhu bh. fudbala.

 

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
20/05/2009 08:38