beats by dre cheap

Gdje su nestale 84.000 KM zarađene u derbiju?

Osim godinama dokazivanog neznanja i nesposobnosti u vođenju kluba, te katastrofalnih rezultata, aktuelna garnitura na Grbavici proteklih je dana pokazala i zavidan nivo licemjerstva. Naime, uprkos činjenici da su igrači Željezničara odigrali najbolju partiju u najvažnijoj utakmici sezone, pobjedivši gradskog rivala Sarajevo (2:1) pred punim tribinama, nisu dobili ni jedne jedine marke, kako za premiju, tako ni na ime zaostalih plaća.

 

- Ne znam zašto se igračima nije isplatila barem jedna zaostala plaća, ako već nije premija za pobjedu protiv Sarajeva! Klub je, samo od ulaznica koje su prodate za derbi, zaradio oko 64.000 konvertibilnih maraka, te još 20.000 za nove reklame koje su se vrtile na istočnoj strani terena. Dakle, više od 80.000 KM - kazao je naš izvor blizak Upravi tima sa Grbavice.

 

Gdje su nestale i jesu li već nestale para od derbija, niko sa sigurnošću ne zna, baš kao što se godinama gube tragovi novca od prodaje ponajboljih igrača. Kako doznajemo, igrači "plavih" su odlučili da ne padnu na već oprobanu i izlizanu priču, kao svaki puta do sada kada bi završavali prvenstvo; idite kući, zvat ćemo vas čim bude para!

 

Naime, posljednje kolo Željezničara igra kod kuće protiv Travnika, i nije isključeno da tu utakmicu odigraju juniori tima sa Grabvice, s obzirom da je licemjerstvo i bezobrazluk čelnika kluba prema igračima iz seniorskog tima, prevršilo svaku mjeru. Pojedinim igračima Željezničara klub duguje i po sedam plaća. Bojkot meča protiv Travnika se uveliko spominje.

 

                                   Dugovi nasljednicima

 

Posljednjih par mjeseci, na Grabvici se sve češće može čuti priča o odlasku aktuelne Uprave koja godinam klub vodi u propast. Upravo je sve izvjesniji odlazak sa Grabvice jedan od razloga zašto se igračima ni nakon napunjene kase u derbiju, nije isplatilo ništa što im se duguje. Uprava koja se sprema na odlazak, odlučila je sve dugove prema igračima ostaviti u amanet onima koji dođu umjesto njih!

BH SPORT
http://helpbhsport.blogger.ba
20/05/2009 09:09